αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Sunlight δημιουργεί Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα και επενδύει 105,26 εκατ. ευρώ

H Sunlight δημιουργεί Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα και επενδύει 105,26 εκατ. ευρώ

Το ερευνητικό έργο της Sunlight περιλαμβάνεται στην πρόταση «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Καινοτομίας Μπαταριών» (“European Battery Innovation” – EuBatIn), η οποία αποτελεί “Important Project of Common European Interest” (IPCEI) και επιτυγχάνει έτσι τη δυνατότητα εξασφάλισης κρατικής ενίσχυσης συμβατής με την εσωτερική αγορά.

Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που συμμετέχει σε συνεργασία εταιρειών που διαμορφώνουν κοινή πρόταση με τη μορφή IPCEI. Στο πλαίσιο του IPCEI κάθε συμμετέχουσα εταιρεία λαμβάνει κρατική ενίσχυση από τη χώρα προέλευσής της.

Τα βασικά κριτήρια απόφασης  του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την επιχορήγηση της Sunlight ήταν ο καινοτόμος χαρακτήρας του ερευνητικού έργου στην αποθήκευση ενέργειας και η έμμεση και άμεση ωφέλεια για τη χώρα και το «πράσινο μέλλον» της ενέργειας.

Η επένδυση

H Sunlight επενδύει τα 105,26 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα με νέο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα που προστίθεται και ενδυναμώνει το υπάρχον R&D Center που λειτουργεί ήδη στην Ξάνθη. 

O Λάμπρος Μπίσαλας, CEO της Sunlight δήλωσε ότι «στόχος μας  είναι να προχωρήσουμε σε δοκιμαστική παραγωγή καινοτόμων στοιχείων λιθίου (FID), με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ κατά 47% ενισχύει πολύ το έργο μας που αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 200 άμεσες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να επηρεάσει περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον. Οι τομείς όπου η SUNLIGHT διαδραματίζει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι στις μπαταρίες για ηλεκτρικά βιομηχανικά οχήματα, αυτόνομα οχήματα (Automated Guided Vehicles – AGVs), στην αποθήκευση ενέργειας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και σε εφαρμογές που πρόκειται να αναπτυχθούν στο μέλλον, όπως μπαταρίες για πλοία κ.λπ.».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =