αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH «Shultz hour» είναι η απλή τακτική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να γίνεις πιο παραγωγικός

H «Shultz hour» είναι η απλή τακτική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να γίνεις πιο παραγωγικός

Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς και να έχεις καθαρό μυαλό, στην σύγχρονη εποχή. Οι αντιπερισπασμοί ξεκινούν από πολύ πρωί. Ίσως από τη στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου και θα κοιτάξεις το smartphone σου (ναι συνήθως ξυπνάς με αυτό δίπλα). Οι ειδοποιήσεις και τα emails καταφθάνουν. Ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να σε καλέσουν συνάδελφοι για να σου πουν κάτι σημαντικό ή λιγότερο σημαντικό.

Η λύση εδώ, είναι η «Shultz hour», όπως διαβάζουμε στους New York Times. Καταρχήν, το όνομα προέρχεται από την συνήθεια που είχε ο πρώην Γραμματέας των ΗΠΑ, George Shultz. Τι έκανε: Μια ώρα κάθε εβδομάδα, κλεινόταν στο γραφείο του και δεν επέτρεπε σε κανέναν να τον ενοχλήσει. Εκτός αν έπαιρνε τηλέφωνο ο Πρόεδρος ή η γυναίκα του Shultz. Σε εκείνα τα 60 λεπτά, εστίαζε στα σημαντικά πράγματα που είχε μπροστά του και έκανε τα σχέδια του χωρίς αντιπερισπασμούς.

Ο George Shultz είναι σήμερα 91 ετών και λέει κάτι ακόμα σημαντικό: Για να είσαι παραγωγικός, δεν χρειάζεται να δείχνεις πάντα απασχολημένος. Το ότι κάθεσαι χαλαρός στο γραφείο σου και κάνεις σημειώσεις, μπορεί να είναι μια πολύ παραγωγική στιγμή. Στην εποχή της τεχνολογίας συνήθως δείχνουμε πάντα «απασχολημένοι», αυτό όμως δεν φέρνει τελικά τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Κάνοντας ένα βήμα πίσω, έστω και για 60 λεπτά, μπορείς να δεις την «μεγάλη εικόνα» και προχωρήσεις στις σωστές επιλογές. Μάλιστα, μπορείς να καθιερώσεις την «Shultz hour» περισσότερες φορές από 1 την εβδομάδα. Ένα καλό tip επίσης, είναι να διαθέτεις ένα κανονικό ξυπνητήρι και να μην χρησιμοποιείς για αυτή τη δουλειά το smartphone σου. Άρα το κινητό θα είναι έξω από το δωμάτιο. Όρισε συγκεκριμένες στιγμές μέσα στην εβδομάδα, στις οποίες θα «αποσυνδέεσαι» πλήρως από την τεχνολογία. Έστω για 1 ώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 11 =