αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Premia Properties διαθέτει πλέον φοιτητικές κατοικίες σε Ξάνθη, Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

H Premia Properties διαθέτει πλέον φοιτητικές κατοικίες σε Ξάνθη, Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Κεφάλαια που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ έχει επενδύσει αποκλειστικά στην αγορά φοιτητικής στέγης η Premia Properties ΑΕΕΑΠ κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου. Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει πλέον συγκροτήματα φοιτητικών κατοικιών σε Ξάνθη, Αθήνα (Κυψέλη), Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ενώ μελετά και την τοποθέτησή της και σε άλλες πόλεις, κυρίως της περιφέρειας. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο δραστηριοποίησης στον τομέα της φοιτητικής στέγης, ιδίως σε πόλεις της περιφέρειας που διαθέτουν έντονη παρουσία φοιτητών, δεδομένης και της χαμηλής ποιοτικής στάθμης στην οποία βρίσκονται οι δημόσιες φοιτητικές εστίες», αναφέρει στην Καθημερινή ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties.

Εντός της εβδομάδας, η εισηγμένη ανακοίνωσε τη σύναψη προσυμφώνου για την αγορά ενός αυτοτελούς κτιρίου στο κέντρο της Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 6 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός από την αγορά του κτιρίου θα γίνουν και εργασίες σημαντικής αναβάθμισης, τόσο λειτουργικής και αισθητικής, όσο και ενεργειακής. Το ακίνητο αποκτήθηκε από ομάδα ιδιωτών ιδιοκτητών, ενώ η Premia έχει συμφωνήσει ήδη για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του, για περίοδο 20 ετών, στην εταιρεία Hamlet Student Flats, η οποία ειδικεύεται στη λειτουργία και διαχείριση διαμερισμάτων και κτιρίων για φοιτητές.

Το κτίριο που αποκτήθηκε είναι συνολικής επιφάνειας 5.250 τ.μ. και θα περιλαμβάνει 105 επιπλωμένα διαμερίσματα από 22 έως 53 τ.μ., όπως επίσης και ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 720 τ.μ. (σούπερ μάρκετ), καθώς κι έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης, επιφάνειας 1.050 τ.μ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Premia Properties, τα ετησιοποιημένα έσοδα από την εκμίσθωση του κτιρίου θα ανέλθουν σε 300.000 ευρώ. Σε συνδυασμό και με τις άλλες φοιτητικές κατοικίες που έχει αποκτήσει η Premia, μόνο η σχετική δραστηριότητά της αποδίδει ετήσια έσοδα της τάξεως του 1,04 εκατ. ευρώ. Συνολικά, μαζί με το ακίνητο της Ξάνθης, η Premia ελέγχει σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο τεσσάρων κτιρίων, τα οποία αποτελούνται από 258 διαμερίσματα που εκμισθώνονται σε φοιτητές. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων ανέρχεται σε 13.000 τ.μ.

Πριν από την επένδυση στην πόλη της Ξάνθης, η Premia είχε αποκτήσει τρία αντίστοιχα ακίνητα που αποτελούνται από 153 διαμερίσματα σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη διαθέτει 85 διαμερίσματα, βρίσκεται στην οδό Βαλαωρίτου και είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας. Ως εκ τούτου, υφίσταται μακροχρόνια σύμβαση εκμετάλλευσης. Αντίστοιχα, το ακίνητο στην Πάτρα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διαθέτει 49 διαμερίσματα, ενώ εκείνο της Αθήνας βρίσκεται πλησίον της πλατείας Κυψέλης, στο κέντρο και αποτελείται από 19 διαμερίσματα. Ολα τα κτίρια μισθώνονται από την Hamlet με συμβάσεις 20ετούς διάρκειας. Σε όλα τα κτίρια παρέχονται υπηρεσίες, όπως π.χ. πρόσβαση στο Διαδίκτυο, κάλυψη εξόδων κοινής ωφελείας και κοινοχρήστων, ενώ διαθέτουν και ηλεκτρικές συσκευές. Οι δε τιμές ενοικίασης σε μηνιαία βάση ξεκινούν από περίπου 250-300 ευρώ και ανέρχονται έως τα 550-600 ευρώ, ανάλογα φυσικά και με το πακέτο υπηρεσιών που θα επιλεγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + six =