αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Pharmathen κάνει μπάσιμο (και) στην Κίνα

H Pharmathen κάνει μπάσιμο (και) στην Κίνα

Στα τέλη του 2017, η παραγωγική μονάδα που άνοιξε η Pharmathen το 2010 στις Σάπες της Ροδόπης, μια επένδυση ύψους 41 εκατ. ευρώ, έλαβε πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), ανοίγοντας τον δρόμο για το λανσάρισμα των προϊόντων της στις ΗΠΑ.

Κάτι που αναμένεται να γίνει πράξη μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση της φαρμακοβιομηχανίας, τα πρώτα προϊόντα είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά.

Επόμενος στόχος, όπως αναφέρθηκε με αφορμή τα εγκαίνια της νέας μονάδας ενέσιμων βραδείας αποδέσμευσης στις Σάπες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, το λανσάρισμα στην Κίνα. Τα πρώτα βήματα για την είσοδο ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και, σύμφωνα με τους επικεφαλής της βιομηχανίας, οι κινήσεις που ακολουθούνται είναι στοχευμένες, ώστε και αυτό το επιχειρηματικό βήμα να προχωρήσει. Σημειώνεται πως τα προϊόντα της βιομηχανίας είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 85 χώρες και στις 6 ηπείρους, αντιπροσωπεύοντας το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας.

Η φαρμακοβιομηχανία, σε ορίζοντα πενταετίας, προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 θα αφορούν σε πάγιες επενδύσεις και τα 200 εκατ. στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης, σε συνέχεια μάλιστα του επενδυτικού πακέτου των 200 εκατ. ευρώ που έχει ήδη διαθέσει η εταιρεία σε έρευνα και ανάπτυξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η νέα μονάδα στη Ροδόπη, μια επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, αποτελεί μέρος του συνολικού πλάνου επενδύσεων, που θα οδηγήσει στη δημιουργία τουλάχιστον 300 νέων θέσεων εργασίας. Όπως σημειώθηκε, είναι μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής φαρμάκων παγκοσμίως και αποτελεί μέρος του εργοστασίου που λειτουργεί η Pharmathen στη Ροδόπη από το 2010, με συνολική ετήσια παραγωγή που φτάνει τα 3 δισ. δισκία και τα 2 δισ. κάψουλες.

Η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης, διαθέτοντας εξειδίκευση στην ανάπτυξη, στην καταγραφή, στην παρασκευή και στη διαχείριση του κύκλου ζωής ιδιαιτέρως πολύπλοκων φαρμακευτικών τεχνολογιών και γενόσημων σκευασμάτων. Αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα ανάπτυξης στην Ελλάδα βάσει επενδύσεων και μία από τις 50 μεγαλύτερες φαρμακευτικές/ ερευνοκεντρικές εταιρείες, σύμφωνα με το European Scoreboard, επενδύοντας 40 εκατ. ευρώ ετησίως σε έρευνα νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − five =