αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH PepsiCo παρήγγειλε 100 high-tech φορτηγά Semi από την Tesla

H PepsiCo παρήγγειλε 100 high-tech φορτηγά Semi από την Tesla

Η PepsiCo έχει παραγγείλει –κάνοντας τις απαραίτητες κρατήσεις- 100 φορτηγά Semi στην Tesla αναφέρει το Reuters.

Η παραγγελία είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει δημοσίως και κόστισε στην γνωστή εταιρεία αναψυκτικών $2 εκατομμύρια (η Wall Street Journal ανέφερε τον περασμένο Νοέμβριο ότι η Tesla ανέβασε το ποσό για κρατήσεις από τα $5000 στα $20000 ανά όχημα). Η PepsiCo πάντως δεν έκανε γνωστό πόσα χρήματα πλήρωσε πραγματικά στην Tesla και αν οι κρατήσεις αφορούσαν φορτηγά με στόχο την απευθείας αγορά τους ή το “leasing”.

Η PepsiCo δήλωσε στο Reuters πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους τράκτορες της Tesla για να μεταφέρει φορτία με αναψυκτικά και σνακς σε καταστήματα και σημεία πώλησης σε ακτίνα 500 μιλίων από τα εργοστάσιά της. Η εταιρεία είπε επίσης πως βρίσκεται σε φάση ανάλυσης των διαδρομών για να βρει τις βέλτιστες περιπτώσεις χρήσης – να στέλνει για παράδειγμα τα ελαφρύτερα φορτία με τα σνακς σε μικρότερες διαδρομές ή τα βαρύτερα φορτία με τα αναψυκτικά σε μεγαλύτερες διαδρομές.

Ο στόλος της PepsiCo στις Ηνωμένες Πολιτείες αριθμεί 100 χιλιάδες συμβατικά φορτηγά, ωστόσο η εταιρεία υποσχέθηκε να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά μήκος της εφοδιαστικής της αλυσίδας κατά 20% μέχρι το 2030. Ο CEO της Tesla, Elon Musk, υποσχέθηκε ότι οι τράκτορες θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους το έτος 2019, αν όλα πάνε βεβαίως καλά και δεν έχει για ακόμη μία φορά υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες παραγωγής της εταιρείας του (όπως συνέβη με το Model 3).

Η PepsiCo δεν είναι η μοναδική μεγάλη εταιρεία που έχει παραγγείλει τράκτορες στην Tesla, με τις εταιρείες Walmart, JB Hunt Transportation Services και Ryder System Inc. να έχουν κάνει μικρότερες σε αριθμό κρατήσεις. Σύμφωνα με το Reuters, συνολικά –μαζί με τις 100 κρατήσεις της PepsiCo- έχουν γίνει 267 κρατήσεις ($150 χιλιάδες είναι το κόστος ενός Tesla Semi των 300 μιλίων και $180 χιλιάδες των 500 μιλίων).

Πηγή: Insomnia

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 10 =