αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Panasonic ξεκινά 4ημερη εργάσιμη εβδομάδα

H Panasonic ξεκινά 4ημερη εργάσιμη εβδομάδα

Όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρίες ξεκινούν να εφαρμόζουν το μοντέλο της 4ημερης εργάσιμης εβδομάδας. Τώρα είναι η σειρά της Panasonic. O τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε την πρόθεση του να εφαρμόσει την προαιρετική τετραήμερη εβδομάδα εργασίας για τους υπαλλήλους του, επιτρέποντας στους εργαζομένους να περνούν λιγότερο χρόνο δουλεύοντας και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας πραγματικά τη ζωή. «Είναι μια ακόμη μικρή ώθηση προς έναν καλύτερο κόσμο όπου οι μικρότερες εργάσιμες εβδομάδες θα είναι ο κανόνας» σχολιάζει το αμερικανικό Mashable.

H τωρινή ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης επενδυτών την Παρασκευή. Η αρχή γίνεται από την Ιαπωνία. Η Panasonic θα προσφέρει στους εργαζομένους της με έδρα την Οσάκα, μία τρίτη μέρα άδειας την εβδομάδα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Panasonic, Kusumi Yuki, να σημειώνει ότι στον ελεύθερο χρόνο που θα δημιουργηθεί οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, να γίνουν εθελοντές ή ακόμη και να εργαστούν σε μία παράλληλη εργασία.

«Πρέπει να υποστηρίξουμε την ευημερία των εργαζομένων μας», δήλωσε ο Kusumi.

Ελπίζοντας να διευκολύνει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στο εργατικό δυναμικό της, ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών αυξάνει επίσης την ευελιξία, επιτρέποντας σε περισσότερους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι.

Η Panasonic αρνήθηκε να σχολιάσει στο Mashable εάν αυτές οι νέες πολιτικές θα ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους της παγκοσμίως, και εάν το ωράριο ή η αποζημίωση θα προσαρμοστεί για να αντισταθμίσει τις μειωμένες ημέρες εργασίας.

Ο εκπρόσωπος της Panasonic, Airi Minobe, σημείωσε πάντως ότι για να εφαρμοστεί σωστά το νέο μοντέλο σε παγκόσμια κλίμακα, χρειάζονται διεξοδικές συζητήσεις στο χώρο εργασίας. «Είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε χρόνο για να πραγματοποιηθεί όλος ο απαραίτητος διάλογος και δεν προβλέπουμε την εφαρμογή του νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2023» είπε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − seven =