αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH OPPO παραθέτει βίντεο με smartphone που φορτίζει 100% σε 9 λεπτά

H OPPO παραθέτει βίντεο με smartphone που φορτίζει 100% σε 9 λεπτά

Η OPPO ανακοίνωσε στη Βαρκελώνη τη νέα τεχνολογία φόρτισης 150W SuperVOOC που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της γεμίζει πλήρως μια μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh μέσα σε 15 λεπτά ή στο 50% μέσα σε 5 λεπτά. Η εταιρεία τόνισε ότι θα τη δούμε για πρώτη φορά σε έναν νέο smartphone που θα κυκλοφορήσει η OnePlus (ανήκει στον ίδιο όμιλο BBK…) μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Η OPPO καθησύχασε το κοινό αναφέροντας πως οι μπαταρίες των smartphones θα υποβαθμίζονται στο 80% της χωρητικότητας τους μετά από 1600 κύκλους φόρτισης με 150W SuperVOOC, χάριν στην τεχνολογία BHE (Battery Health Engine). Ουσιαστικά, η εταιρεία υπόσχεται σχεδόν διπλάσιους κύκλους φόρτισης σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της και τονίζει ότι οι φορτιστές αυτοί είναι συμβατοί με τα υπόλοιπα πρωτόκολλα φόρτισης PPS (Programmable Power Supply), PD (Power Delivery) και Quick Charge (QC), απλά δεν εγγυάται ισχύ 150W.

Τέλος, η OPPO πραγματοποίησε επίδειξη μιας μελλοντικής έκδοσης της τεχνολογίας SuperVOOC σε ισχύ 240W, η οποία θα μπορεί να γεμίσει πλήρως μια μπαταρία 4500mAh μέσα σε μόλις 9 λεπτά. Δεν ανέφερε, όμως, πότε σκοπεύει να λανσάρει κάτι τέτοιο στην αγορά.

Πηγή: techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 8 =