αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Novartis εξαγοράζει την MorphoSys έναντι 2,7 δισ. ευρώ

H Novartis εξαγοράζει την MorphoSys έναντι 2,7 δισ. ευρώ

Η Novartis συμφώνησε να εξαγοράσει την MorphoSys έναντι 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,9 δισ. δολαρίων), προσθέτοντας τις θεραπείες για τον καρκίνο της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας στο δυναμικό της, με την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία να προσπαθεί μάλιστα να τις ενισχύσει.

Η Novartis θα πληρώσει 68 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για την εταιρεία, 61% πάνω από το σημείο που έκλεισε η μετοχή στις 2 Φεβρουαρίου. Η μετοχή της MorphoSys κατέγραψε άνοδο 37% τη Δευτέρα στα 57,40 ευρώ, μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις.

Η Novartis αναδύεται από μια αναδιοργάνωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο Vas Narasimhan, ο οποίος περιέκοψε θέσεις εργασίας και απέκλεισε βραχίονες δραστηριότητας για να επικεντρώσει την εταιρεία πιο στενά σε συγκεκριμένες ασθένειες με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης. Η ελβετική εταιρεία κρατά το βλέμμα της σε στόχους εξαγοράς έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή λιγότερο, δήλωσε ο Narasimhan στο Bloomberg TV την περασμένη εβδομάδα.

Η μετοχή της Novartis καταγράφει αμελητέες μεταβολές την Τρίτη. Η MorphoSys επεκτείνει τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο έως και 16%.

Η MorphoSys κεφαλαιοποιεί ένα νέο πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του αίματος που ονομάζεται pelabresib, αφού γνώρισε βραδεία ανάπτυξη της κύριας υπάρχουσας θεραπείας της εταιρείας, του αντικαρκινικού φαρμάκου Monjuvi. Ωστόσο, τα μεικτά κλινικά αποτελέσματα για το pelabresib που κυκλοφόρησαν πέρυσι έθεσαν αμφιβολίες για το φάρμακο, ωθώντας ορισμένους αναλυτές να αμφισβητήσουν τη λογική πίσω από την εξαγορά.

Το πάντρεμα των δύο φαρμακευτικών έχει νόημα, καθώς η MorphoSys μελετά την αποτελεσματικότητα του pelabresib σε συνδυασμό με το Jakafi, μια θεραπεία που πουλάει η Novartis εκτός των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Mark Purcell, αναλυτή της Morgan Stanley.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − two =