αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Next.e.GO που θα φτιάξει εργοστάσιο στην Ελλάδα, μόλις «σήκωσε» 48 εκατ. ευρώ

H Next.e.GO που θα φτιάξει εργοστάσιο στην Ελλάδα, μόλις «σήκωσε» 48 εκατ. ευρώ

Στα τέλη του 2020 η Next.e.GO τράβηξε το Ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν επίσημα τότε, το εργοστάσιο θα έχει δυνατότητα παραγωγής 30.000 οχημάτων ετησίως, με μέγιστο αριθμό τις 45.000.

Η επένδυση αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Το deal θα εξοπλίσει τη χώρα μας με τεχνογνωσία και ταυτόχρονα θα την αναδείξει στη διεθνή αγορά ως ένα από τα πρωτοπόρα ευρωπαϊκά κράτη στην ηλεκτρική κινητικότητα. Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η τοποθεσία στην Ελλάδα όπου θα δημιουργηθεί το εργοστάσιο.

Το ύψος της επένδυσης στη φάση εκκίνησης, εκτιμάται στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να απασχολεί 1.000 υπαλλήλους αρχικά, ενώ σε 5.500 θα ανέρχονται οι έμμεσες θέσεις στο ευρύτερο υποστηρικτικό της επένδυσης οικοσύστημα.

Τώρα έρχεται μια νέα εξέλιξη που αφορά την εταιρία και της δίνει επιπλέον boost. H Next.e.GO στα πλαίσια νέου γύρου χρηματοδότησης (Series C) έλαβε 48 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανική εταιρία έχει συγκεντρώσει συνολικά 78 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές μέσα στους τελευταίους μήνες.

Είναι ήδη γνωστό ότι η εταιρία αναπτύσσει τρία νέα μοντέλα που πρόκειται να λανσαριστούν το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Στο παρελθόν η Next.e.GO αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ωστόσο δείχνει πλέον να τα έχει αφήσει πίσω. Πέρα από την Ελλάδα, η εταιρία σχεδιάζει να ξεκινήσει παραγωγή οχημάτων στο Μεξικό αλλά και στην Βουλγαρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =