αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Microsoft ξεκινά πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης στο ΑΙ στην Ελλάδα- Θα προσλάβει τουλάχιστον τα μισά από τα άτομα που θα συμμετέχουν

H Microsoft ξεκινά πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης στο ΑΙ στην Ελλάδα- Θα προσλάβει τουλάχιστον τα μισά από τα άτομα που θα συμμετέχουν

H Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration θα εκπαιδεύσει και θα πιστοποιήσει δωρεάν 1000 άτομα από όλη την Ελλάδα με στόχο την άμεση απασχόληση τουλάχιστον του 50% των συμμετεχόντων. Με ίση εκπροσώπηση γυναικών & ανδρών, το πρόγραμμα απευθύνεται για πρώτη φορά και σε άτομα έως 55 ετών με ή χωρίς εκπαιδευτικό υπόβαθρο STEM ή/και επιστήμης υπολογιστών. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την εκπαιδευτική ενότητα που ταιριάζει καλύτερα στις γνώσεις, στους στόχους και στα επαγγελματικά τους σχέδια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Microsoft, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Athens Tech College,  για άτομα από διαφορετικά εκπαιδευτικά υπόβαθρα και περιλαμβάνει τρεις (3) κατευθύνσεις (Learning Paths):

  1. Νon-STEM, 
  2. STEM
  3. Computer Science

Η νέα πρωτοβουλία εκμάθησης δεξιοτήτων συνδυάζει την αξιοποίηση των ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων της Microsoft και την τεχνογνωσία του ReGeneration. Το «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft», όπως τιτλοφορείται το πρόγραμμα, θα λειτουργήσει ως ένα «σχολείο», το οποίο θα παρέχει στους ωφελούμενους γνώση αιχμής και πρακτική εξοικείωση με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Χίλιοι (1000) ωφελούμενοι από όλη τη χώρα θα βελτιώσουν σημαντικά τις προοπτικές απασχόλησης τους στην τεχνολογία, με όχημα τη δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, που θα λάβουν από τη Microsoft.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες & νέους στην αγορά εργασίας αλλά, για πρώτη φορά, και σε άτομα έως 55 ετών.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί online μέσω Microsoft Teams με την ενεργή συμμετοχή εξειδικευμένων καθηγητών, δίνοντας έτσι ίσες ευκαιρίες και σε άτομα από την Περιφέρεια. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα θα λάβουν Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης Εκπαίδευσης, από την Code.Hub. Ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν στο βιογραφικό τους πιστοποιητικό «Microsoft AI», το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση.

Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 11 Δεκεμβρίου 2023 στις 14.00 και οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να διαβάσουν αναλυτικές πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.regeneration.gr/regen-academy/ai-360-school-by-microsoft/

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =