αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Microsoft λανσάρει blockchain πλατφόρμα

H Microsoft λανσάρει blockchain πλατφόρμα

Η Microsoft και η Ernst & Young ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας πλατφόρμας blockchain που θα βοηθήσει στην διαχείριση πληρωμών πνευματικών δικαιωμάτων. Αρχικά θα εφαρμοσθεί στους συνεργάτες εκδότες παιχνιδιών της Microsoft και εάν υπάρξει επιτυχής εφαρμογή, η πλατφόρμα θα βρει χρήση και σε άλλους τομείς.

Οι δύο εταιρίες πιστεύουν ότι η μετάβαση στο blockchain θα διευκολύνει την διαδικασία της πληρωμής δικαιωμάτων στους νόμιμους κατόχους. Οι εκδότες και οι διανομείς συνεργάτες θα εγγραφούν στην πλατφόρμα και θα υπογράψουν ένα συμβόλαιο. Όταν οι καταναλωτές θα αγοράσουν το προιόν online ή από retail η συναλλαγή θα καταγράφεται στο blockchain και το ποσό που θα αντιστοιχεί στον δημιουργό θα καθορίζεται από το συμβόλαιο. Οι εκδότες και οι διανομείς θα έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά τα σχετικά δεδομένα.

Το δίκτυο αυτή την στιγμή κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας το Quorum protocol και Azure cloud της Microsoft. H Ernst & Young λέει πως όταν το δίκτυο τεθεί σε λειτουργία θα μπορεί να επεξεργαστεί εκατομμύρια συναλλαγές ημερησίως, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα blockchain οικοσυστήματα στον κόσμο.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =