αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Microsoft ετοιμάζει μέγα deal: Θέλει να εξαγοράσει το Netflix

H Microsoft ετοιμάζει μέγα deal: Θέλει να εξαγοράσει το Netflix

Μια πολύ μεγάλη εξαγορά φαίνεται ότι επεξεργάζεται η Microsoft. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει να αγοράσει έναν… άλλο γίγαντα: Το Netflix.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, μετά την προαγωγή του το 2014, ο σημερινός CEO της Microsoft, Satya Nadella, δεν έχει σταματήσει τα… ψώνια, ξεκινώντας από το κορυφαίο videogame «Minecraft», για το οποίο η Microsoft έδωσε 2,5 δισ. δολάρια.

Στη συνέχεια, η Microsoft εξαγόρασε το LinkedIn έναντι 26 δισ. δολαρίων και τη Nuance έναντι 20 δισ. δολαρίων, με αποκορύφωμα την εξαγορά της Activision Blizzard, με το ποσό των 69 δισ. δολαρίων.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, Microsoft και Netflix συνδέονται στενά, καθώς ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, συμμετέχει στο ΔΣ του Netflix, το οποίο από την πλευρά του έχει επιλέξει τη Microsoft για συνεργάτη στη νέα συνδρομητική υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία για την εξαγορά είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023, καθώς η Microsoft επιθυμεί να προσφέρει μια υπηρεσία streaming για videogame σε διαφορετικές συσκευές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 6 =