αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Microsoft έκανε πρόταση εξαγοράς για το Faceboοk έναντι 24 δισ. δολαρίων το 2010

H Microsoft έκανε πρόταση εξαγοράς για το Faceboοk έναντι 24 δισ. δολαρίων το 2010

Για μια πρόταση εξαγοράς που λίγοι γνωρίζουν, μίλησε ο πρώην Διευθύνοντας Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός, πριν από περίπου 6 χρόνια προσπάθησε να κάνει το «μεγάλο κόλπο» και να εξαγοράσει το Facebook.

Ο Steve Ballmer, ο οποίος είναι πλέον ιδιοκτήτης των L.A. Clippers, σε συνέντευξή του στο κανάλι CNBC χθες αναφέρθηκε στην προσφορά των 24 δισ. δολαρίων που είχε κάνει η Microsoft πίσω στο 2010. Εκείνη την περίοδο το Facebook “αναπτυσσόταν σαν τρελό” ωστόσο η προσφορά της Microsoft ήταν σοβαρή. Όπως σημείωσε όμως ο Ballmer, σέβεται την απόφαση του Mark Zuckerberg να απορρίψει εκείνη την πρόταση.

Η Microsoft τότε είχε στην κατοχή της το 1.6% του Facebook, όταν προσπάθησε να εξαγοράσει ολόκληρη την εταιρεία. Και μάλλον σωστά έπραξε ο Mark Zuckerberg που δεν έδωσε την εταιρεία του, η οποία τώρα έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς 379 δισ. δολάρια, δηλαδή 16 φορές μεγαλύτερη από την αξία της τότε προσφοράς της Microsoft, ενώ ο ίδιος είναι ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την περιουσία του να αποτιμάται σε 56 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =