αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Kineo έγινε 1 έτους. Και οι αναβάτες της πέρασαν αθροιστικά… 65.000 ημέρες στους δρόμους

H Kineo έγινε 1 έτους. Και οι αναβάτες της πέρασαν αθροιστικά… 65.000 ημέρες στους δρόμους

΄΄Ενα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε η startup Kineo, που δραστηριοποιείται στον χώρο της μικροκινητικότητας. H εταιρία έχει ως στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητά των πολιτών, κάνοντας τις μετακινήσεις στην πόλη καλύτερες μέσω των ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών (πρωτίστως υπηρεσία ενοικίασης σε μηνιαία βάση, και δυνατότητα αγοράς).

«Στην μόλις πρώτη χρονιά λειτουργίας μας, τα ποδήλατα και τα πατίνια μας ταξίδεψαν σε παραπάνω από 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και πέρασαν πάνω από 65,000 μέρες στο δρόμο. Στο 70% αυτών των ημερών, χρησιμοποιήθηκαν για βασικές ανάγκες μετακίνησης: για να πάμε στη δουλειά μας, στο πανεπιστήμιο, ή στο φαρμακείο. Αυτές, οι μετακινήσεις – στην πλειοψηφία τους – αντικατέστησαν μετακινήσεις που θα γίνονταν με αυτοκίνητο» σημειώνει ο ιδρυτής και CEO της εταιρίας, Αδάμ Μαρκάκης.

Συμπληρώνοντας: «Αν αυτό είχε προτιμηθεί, θα είχε ως αποτέλεσμα η Ελληνική οικονομία να χάσει €335χιλ. από τη φθορά και τη συντήρηση υποδομών, την αυξημένη κίνηση και χρήση δημοσίου χώρου, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος στην υγεία μας. Αντ’ αυτού, χάρη στη χρήση ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, η οικονομία μας κέρδισε €100χιλ. Επιλέγοντας αυτόν τον τύπο οχημάτων, συρρικνώνεται το φυσικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών ατόμων και αγαθών, και απολαμβάνουμε πολλαπλά οφέλη.

Ενδεικτικά, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο και το μηχανάκι, οι χρήστες μας κατάφεραν να εξοικονομήσουν 103.5 τόνους CO2, μέγεθος που αντιστοιχεί σε ένα χρόνο ζωής 5,175 δέντρων».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + thirteen =