αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Kaspersky μπήκε στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

H Kaspersky μπήκε στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ) εισέρχεται στη «μαύρη λίστα» μια εταιρεία από τη Ρωσία, προφανώς λόγω της εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για την Kaspersky, τη δημοφιλή εταιρεία κυβερνοασφαλείας, η οποία χαρακτηρίζεται από την FCC ως επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Λόγω αυτής της απόφασης, οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις επιδοτήσεις του ενιαίου ταμείου της FCC (ύψους $8 δισ.) που αφορά την υποστήριξη των τηλεπικοινωνιών σε απομακρυσμένες και υποεξυπηρετούμενες περιοχές για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών από την Kaspersky. Η «μαύρη λίστα» της FCC περιλαμβάνει ακόμη 7 οργανισμούς, όλους από την Κίνα, με πιο ηχηρά ονόματα αυτά των HUAWEI και ZTE, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και οι China Telecom και China Mobile.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Brendan Car, με αυτόν τον τρόπο (του αποκλεισμού) οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να προστατεύσουν τα δίκτυα τους από «απειλές που προέρχονται από ρωσικές και κινέζικες εταιρείες που υποστηρίζονται από τις κυβερνήσεις των χωρών τους και επιδιώκουν να εμπλακούν σε κατασκοπεία ή/και να βλάψουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Η Kaspersky εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα αναφέροντας ότι «η απόφαση δεν βασίζεται σε καμία τεχνική αξιολόγηση των προϊόντων της, αλλά λαμβάνεται ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους». Επίσης, η εταιρεία αναφέρει πως είναι στη διάθεση της FCC και των άλλων κυβερνητικών οργανισμών των ΗΠΑ προκειμένου να συζητηθούν οι ανησυχίες τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + fifteen =