αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Just Eat ανακοίνωσε αύξηση των παραγγελιών στο δ’ τρίμηνο

H Just Eat ανακοίνωσε αύξηση των παραγγελιών στο δ’ τρίμηνο

Η Just Eat Takeaway.com, η μεγάλυτερη εταιρέια διανομής γευμάτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε αύξηση των παραγγελιών δ΄ τριμήνου κατά 14%, ενώ διατήρησε τις εκτιμήσεις της για το 2022.

Σε ενημέρωση της η εταιρεία ανέφερε ότι παρέδωσε 273,7 εκατ. Παραγγελίες στο δ΄ τρίμηνο του 2021, υψηλότερα από τα 240,4 εκατ. Στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Η Takeaway έχει δεχθεί πιέσεις από επενδυτές να πουλήσει δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής στις ΗΠΑ Grubhub, καθώς ο όμιλος εμφανίζει ζημιές, και η ώθηση που έλαβαν οι επιχειρήσεις παράδοσης γευμάτων στη διάρκεια της πανδημίας, έχει αρχίσει να εξασθενεί. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε στοιχεία για κέρδη και ζημιές, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Jitse Groen επιβεβαίωσε ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA είχαν βελτιωθεί και εμφάνισαν μικρότερες ζημιές από ό,τι στο α΄ μισό του 2021.

“Έχουμε βελτιώσει σημαντικά το προσαρμοσμένο μας EBITDA στο β΄ μισό του 2021, και θα κάνουμε περαιτέρω βελτιώσεις φέτος”, ανέφερε σε ανακοίνωση.

Στο πρώτο μισό του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένες ζημιές EBITDA ύψους 190 εκατ. Ευρώ και έσοδα 2,6 δισ. Ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − four =