αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH JumpStart Greece χρηματοδοτεί ελληνικές startups και θέλει να δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας

H JumpStart Greece χρηματοδοτεί ελληνικές startups και θέλει να δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας

Μια νέα επιλογή, έρχεται να προστεθεί, σε όσους startupers ψάχνουν χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Η JumpStart Greece είναι μια πλατφόρμα συλλογής χρηματοδότησης Δράσεων, μέσω δωρεών, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην υλοποίηση δημιουργικών ιδεών στην Ελλάδα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Βοηθά στη χρηματοδότηση Δράσεων σε μία πληθώρα τομέων, όπως τη γεωργία, τις τέχνες, την ένδυση, την εστίαση, την παραγωγή ταινιών και ντοκιμαντέρ, την μουσική, τι εκδόσεις, την φωτογραφία, το θέατρο, την τεχνολογία, καθώς και προγράμματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως στους τομείς της αρχαιολογίας, του αθλητισμού, πρωτοβουλίες ΜΚΟ, τοπικών κοινοτήτων ή σχολείων.

Η JumpStart Greece εισήγαγε τρεις μεγάλες καινοτομίες στον τομέα του crowdfunding:

1. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ορισμένοι υποστηρικτές μπορεί να είναι ελληνικής καταγωγής ή απλώς να ενδιαφέρονται για την στήριξη μίας συγκεκριμένης περιοχής στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα της JumpStart Greece επιτρέπει σε όσους ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν μία δράση να υποδείξουν την “Γεωγραφική περιοχή ενδιαφέροντός” τους στην Ελλάδα. Αυτή η καινοτομία επιτρέπει στην πλατφόρμα μας να εντοπίζει Δράσεις που βρίσκονται εντός της γεωγραφική περιοχής ενδιαφέροντος του υποστηρικτή και να τον ενημερώνει σχετικά.

Με τον τρόπο αυτό οι υποστηρικτές θα ενημερώνονται αυτόματα για Δράσεις που αναρτώνται και αφορούν την περιοχή που τους ενδιαφέρει ειδικότερα και, χρηματοδοτώντας τις, μπορούν να βοηθούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αυτήν.

2. ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ

Η καινοτομία αυτή εισήχθη για να παράσχει στους πιθανούς υποστηρικτές πρόσθετη εμπιστοσύνη στις προοπτικές επιτυχίας μίας Δράσης. Ο δημιουργός της μπορεί ή όχι να επιλέξετεη Δράση του να είναι «Επιβλεπόμενη». Αν είναι «Επιβλεπόμενη», ο δημιουργός πρέπει να αναρτήσει μια μικρή παρουσίαση του Επιβλέποντα της Δράσης, ένα σύντομο βιογραφικό του και τα στοιχεία επικοινωνίας (e-mail) του, ώστε οι υποστηρικτές για να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της Δράσης. Επιβλέπων θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Δάσκαλος, Δικηγόρος, Ιατρός, Λογιστής, Μουσικός, Διευθυντής Ορχήστρας ή Μουσείου, Αρχαιολόγος και κάθε άλλος καταξιωμένος επαγγελματίας που ο δημιουργός της Δράσης πιστεύει ότι μπορεί να προσθέσει αξιοπιστία στην επιτυχή υλοποίηση της Δράσης. Ο Επιβλέπων δεν εγγυάται την επιτυχία των Δράσεων,αλλά παρακολουθεί την εκτέλεσή της σύμφωνα με το πλάνο της και επιβεβαιώνει ότι η Δράση δημιουργεί τον αριθμό των θέσεων εργασίας που είχε υποσχεθεί ο δημιουργός της.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κάθε δημιουργός Δράσης θα πρέπει να προσδιορίσει κατά τη φάση δημιουργίας της, πόσες θέσεις εργασίας το έργο του θα δημιουργήσει, αν χρηματοδοτηθεί επιτυχώς. Αυτή η καινοτομία σχεδιάστηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι χρηματοδοτούμενες μέσω της JumpStart Greece Δράσεις θα έχουν ευρύτερο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία. Η μείωση της ελληνικής ανεργίας είναι ένας από τους κύριους στόχους μας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, έχουμε θέσει ως σκοπό να συμβάλλουμε ώστε να δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας ως τέλος του 2019.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − one =