αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Jumbo ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στο εξάμηνο- Τι δείχνουν οι αριθμοί

H Jumbo ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στο εξάμηνο- Τι δείχνουν οι αριθμοί

Αυξημένες κατά +12,8% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφονται συνολικά, οι πωλήσεις για τον Όμιλο Jumbo κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος- Ιούνιος 2022), παρά την εισοδηματική αναστάτωση που προκαλούν η πληθωριστική έκρηξη και οι γεωπολιτικές συνθήκες, η ενεργειακή ανασφάλεια και το παράλογα ακριβό κόστος μεταφορών.

Παράλληλα, σταθερές παρέμειναν οι πωλήσεις για τον μήνα Ιούνιο 2022, παρά το γεγονός ότι συγκρίνονται με μία περίοδο καταναλωτικής ευφορίας, μετά τα διαδοχικά lock down και τους αυστηρούς περιορισμούς που προκάλεσε η πανδημία.

Πάραυτα, καμία από τις παραμέτρους δεν παρουσιάζει βελτίωση αλλά αντιθέτως έχουν τάση περαιτέρω αρρυθμίας οδηγώντας το σύστημα στα απόλυτα όρια του.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων

Ελλάδα: Για τον Ιούνιο 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν μείωση κατά -1,4% περίπου σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021.

Συνολικά για το εξάμηνο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +21% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Κύπρος: Οι πωλήσεις κατά τον Ιούνιο του 2022 αυξήθηκαν κατά +14% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συνολικά οι πωλήσεις, στην Κύπρο, για το εξάμηνο του 2022 είναι αυξημένες κατά +25% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +1,5% περίπου τον Ιούνιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων, στη Βουλγαρία, για το εξάμηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά -0,3% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου ήταν μειωμένες κατά -4% περίπου τον Ιούνιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συνολικά οι πωλήσεις, στη Ρουμανία, για το εξάμηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά -7% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Ο Όμιλος Jumbo αξιοποιεί την ισχυρή οικονομική του θέση και συνεχίζει απερίσπαστα, το επενδυτικό του πρόγραμμα για το 2022-2023.

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της αγοράς της Ρουμανίας, η JUMBO θα προχωρήσει στο άνοιγμα ενός ακόμα ιδιόκτητου υπερ-καταστήματος στο Sibiu, πριν τα Χριστούγεννα του 2022.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + ten =