αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH JP Morgan λανσάρει το δικό της κρυπτονόμισμα. Και το όνομα αυτού: JPM Coin

H JP Morgan λανσάρει το δικό της κρυπτονόμισμα. Και το όνομα αυτού: JPM Coin

Η τράπεζα JP Morgan Chase με έδρα τη Νέα Υόρκη θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain στις συναλλαγές της.

Το “JPM Coin” θα χρησιμοποιείται για την άμεση ολοκλήρωση πληρωμών μεταξύ πελατών. Με αναλογία 1$/coin (stablecoin), στην ουσία προορίζεται για μεγάλους, θεσμικούς πελάτες που πρέπει να μεταφέρουν γρήγορα μεγάλα χρηματικά ποσά και το δολάριο τους καθυστερεί. Οι συναλλαγές αυτές που αγγίζουν σε αξία τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα, χρειάζονται πολλές ώρες για να ελεγχθούν και να πραγματοποιηθούν. Τώρα οι συναλλαγές θα γίνονται άμεσα και κάθε νόμισμα JPM, μετά την εκκαθάριση της συναλλαγής, παίρνει ξανά την μορφή δολαρίου στο λογαριασμό του παραλήπτη.

Το Bitcoin που άρχισε να αναδύεται από την οικονομική κρίση του 2008 ως ο τρόπος συναλλαγής χωρίς τον έλεγχο τραπεζών και κυβερνήσεων, δηλαδή των 2 παραγόντων που σύμφωνα με ορισμένους, ευθύνονταν περισσότερο για την κρίση, συχνά χλευάζονταν και χαρακτηριζόταν ως φούσκα. Ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, το 2017 αποκάλεσε το bitcoin απάτη, ψεύτικο και όσους το αγοράζουν, ηλίθιους.

Πλέον η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain του Bitcoin, επιχειρεί να επιταχύνει σημαντικά τις συναλλαγές και την ασφάλεια τους. Παρόλο που το JPM Coin θα κυκλοφορεί μόνο μέσα στα τραπεζικά τείχη της JPM, η υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain από μια εταιρία του μεγέθους της, δείχνει πως αυτή η τεχνολογία θα αποκτά όλο και μεγαλύτερο ρόλο στο μέλλον.

Πηγή: Rewired

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 16 =