αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Head of HR της Meta, αποκαλύπτει τη Νο1 ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε κάθε συνέντευξη για δουλειά

H Head of HR της Meta, αποκαλύπτει τη Νο1 ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε κάθε συνέντευξη για δουλειά

Έχουμε ξανά γράψει άρθρα, για το πως πρέπει να κινηθείς σε μια συνέντευξη για δουλειά. Έχει σημασία όμως, όταν δίνει μια συμβουλή, κάποιος που εργάζεται σε έναν τεχνολογικό κολοσσό, και γνωρίζει το αντικείμενο.

Η Lori Goler είναι Vice President of People στη Meta. Έχει λοιπόν αποκαλύψει την ερώτηση που πρέπει να κάνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά. Είναι μάλιστα η ίδια ερώτηση, που έκανε η Goler όταν πήγε να προσληφθεί στο FB, πριν χρόνια. Και μπροστά της είχε την COO, Sheryl Sandberg.

«Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε και πως μπορώ να το λύσω;»

Αυτό είχε ρωτήσει τότε. Με την Sheryl Sandberg να απαντά ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που είχε ανοιχτό τότε το FB ήταν οι καλές προσλήψεις. «Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους και πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα», είχε σημειώσει η τότε COO του FB. Παρόλο που η νεαρή Goler δεν είχε μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι, είπε το «ναι» και άρπαξε την ευκαιρία.

Μάλιστα, όπως εξηγεί, η ίδια ερώτηση είναι ιδανική και όταν είσαι ήδη σε μια εταιρία και θέλεις να ζητήσεις αύξηση. Μην επικεντρώνεσαι μονο στον μισθό, όταν θέλεις να ζητήσεις αύξηση. Αντί για αυτό, ρώτα τον προϊστάμενο ή τον εργοδότη σου, για τυχών νέα projects στα οποία μπορείς να βοηθήσεις. Κάτι που θα σε κάνει πιο σημαντικό στην εταιρία και άρα θα πρέπει να ανταμειφτείς. Προσοχή βέβαια να μην «φορτωθείς» μόνο την επιπλέον δουλειά, χωρίς επιπλέον χρήματα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =