αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Goldman Sachs θα παρέχει… απεριόριστες διακοπές στα στελέχη της

H Goldman Sachs θα παρέχει… απεριόριστες διακοπές στα στελέχη της

Απεριόριστο αριθμό ημερών διακοπών θα μπορούν να απολαμβάνουν στο εξής τα ανώτερα στελέχη της Goldman Sachs, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στη «διατήρηση του ταλέντου» σε μια καυτή αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με σημείωμα της νεοϋορκέζικης επενδυτικής τράπεζας που επικαλείται το Bloomberg, τα διευθυντικά στελέχη θα μπορούν να παίρνουν άδεια όποτε χρειάζεται, «χωρίς προκαθορισμένο δικαίωμα σε αριθμό ημερών». Οι κατώτεροι υπάλληλοι θα εξακολουθούν να έχουν όριο διακοπών, ωστόσο θα δίνεται και σ’ αυτούς τουλάχιστον ένα διήμερο επιπλέον άδεια κάθε χρόνο.

Όλοι οι υπάλληλοι της Goldman θα πρέπει από το 2023 να παίρνουν άδεια τρεις εβδομάδες τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας συνεχόμενης εβδομάδας, αναφέρει το σημείωμα.

Η νέα πολιτική έρχεται έναν χρόνο μετά τις διαμαρτυρίες αναλυτών της τράπεζας ότι εργάζονταν 100 ώρες την εβδομάδα υπό «απάνθρωπες» συνθήκες, με συνέπεια την επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους. Παρακαλούσαν μάλιστα να εργάζονται μόλις… 80 ώρες. Ήταν ένα χτύπημα για όλη τη Wall Street, που έκανε τις εταιρείες της να δεσμευτούν πως θα βελτιώσουν την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής του προσωπικού τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 11 =