αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Goldair έρχεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει διεθνή δρομολόγια όπως το Αθήνα- Βιέννη

H Goldair έρχεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει διεθνή δρομολόγια όπως το Αθήνα- Βιέννη

Πολύ δυναμικά φαίνεται πως θέλει να μπει στις στις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές της Ελλάδας η Rail Cargo Logistics Goldair. Έτσι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ του Ιταλικού ομίλου Ferrovie dello stato italiane, η μοναδική εταιρεία που εκτελεί επιβατικά δρομολόγια, αναμένεται να αποκτήσει ανταγωνιστές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Goldair δεν «κοιτά» μόνο δρομολόγια εντός Ελλάδας. Στόχος της εταιρείας είναι η δραστηριοποίησή της με αυστριακά επιβατικά τρένα τόσο εντός της Ελλάδας όσο και σε διεθνή δρομολόγια όπως η γραμμή Αθήνα – Βιέννη ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της ΡΑΣ, ήδη έχει κατατεθεί αίτημα για την έκδοση άδειας επιβατικών μεταφορών. Μένει βέβαια να πάρει το τελικό ΟΚ.

Αυτή τη στιγμή η Rail Cargo Logistics έχει στη δύναμή της 5 μηχανοδηγούς ενώ άλλοι 6 εκπαιδεύονται στη Σιδηροδρομική Ακαδημία του ΟΣΕ. Δρομολόγια (μεταξύ άλλων για την Motor Oil και τα ΕΛΠΕ) πραγματοποιούνται με 3 λοκομοτίβες, 2 πετρελαιοκίνητες και 1 ηλεκτροκίνητη και σύντομα αναμένεται να προστεθούν άλλες δύο μηχανές των αυστριακών σιδηροδρόμων.

Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επιβατικών σιδηροδρομικών δρομολογίων υπάρχει και από το δημόσιο μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης έχει επαναλάβει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πως η παροχή σιδηροδρομικών υπηρεσιών δεν θα πρέπει να είναι προνόμιο του ιδιωτικού τομέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =