αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Folli Follie ξεπουλάει τα προϊόντα στα καταστήματα της για να μαζέψει ρευστό

H Folli Follie ξεπουλάει τα προϊόντα στα καταστήματα της για να μαζέψει ρευστό

Σε ξεπούλημα των προϊόντων της προχωρά η Folli Follie σε μια προσπάθεια να μαζέψει ρευστό. Η χειμαζόμενη αλυσίδα, στελέχη της οποίας δήλωσαν πρόσφατα στο δικαστήριο πως οι πωλήσεις της πάνε καλά, “τρέχει” το διάστημα αυτό δεκαήμερο προσφορών σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων σε όλα τα καταστήματα του δικτύου της.

Οι εκπτώσεις αγγίζουν το 80% της αρχικής τιμής ενώ δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο δεκαήμερο να πάρει παράταση προκειμένου να ξεπουλήσει όσα περισσότερα εμπορεύματα μπορεί. Οι τελικές τιμές, μετά την προσφορά ξεκινούν από τα 20 ευρώ για τα γυαλιά ηλίου και τα 40 ευρώ για τσάντες, όταν οι αρχικές τιμές ξεπερνούν κατά πολύ τα 100 ευρώ το τεμάχιο.

Η κίνηση αυτή της χειμαζόμενης αλυσίδας σχετίζεται με την άμεση ανάγκη που έχει να αποκτήσει ρευστό. Η εταιρεία για να παραμείνει ζωντανή, ήτοι να αγοράζει εμπόρευμα από τους προμηθευτές της χρειάζεται 15 εκατ. ευρώ μηνιαίως, όπως έχουν αναφέρει στελέχη της. Και αυτό γιατί οι βασικοί προμηθευτές της έχουν απαιτήσει την προπληρωμή των εμπορευμάτων τους, (σ.σ. πριν δηλαδή την παράδοσή τους, όταν τοποθετούνταν η εκάστοτε παραγγελία). Κάτι που έχει συμπιέσει τα ταμειακά της διαθέσιμα, με “απρόβλεπτες συνέπειες για το άμεσο μέλλον όπως αναφέρεται στην αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 106α.

Στην αίτηση σημειώνεται επίσης πως η εταιρεία, σύμφωνα με το ισοζύγιο 31/5/2018, διαθέτει χρηματικά διαθέσιμα ποσού 86,383 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις που διατηρεί έναντι τρίτων ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. δεν τις προσδιορίζει) ενώ τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής ή στις αποθήκες ανέρχονται στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 17 =