αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH BlackBerry σταματά το σχεδιασμό κινητών- Θα επικεντρωθεί στο λογισμικό

H BlackBerry σταματά το σχεδιασμό κινητών- Θα επικεντρωθεί στο λογισμικό

Μια ιστορική εταιρία, η Blackberry, θα σταματήσει να παράγει τα δικά της κινητά τηλέφωνα, όπως δήλωσε ο CEO της, John Chen.

Αυτό αφορά την εσωτερική παραγωγή της εταιρίας. Αν στο μέλλον η Blackberry θελήσει να λανσάρει κάποιο κινητό, τότε θα πρέπει να λάβει την βοήθεια κάποιου συνεργάτη της.

«Η εταιρία σταματά την εσωτερική παραγωγή hardware υλικού και, αν χρειαστεί στο μέλλον, θα αναθέσει αυτή την αρμοδιότητα σε συνεργάτες της» σημείωσε μεταξύ άλλων ο John Chen.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κίνηση αυτή γίνεται ουσιαστικά για οικονομικούς λόγους. Αφού έτσι θα εξοικονομηθούν χρηματικά κεφάλαια τα οποία η BlackBerry θα θα επενδύσει αλλού. Όπως τονίζει το αμερικανικό site Recode.net, η εταιρία προετοίμαζε καιρό μια τέτοια κίνηση. Τελευταία είχε κυκλοφορήσει το κινητό DTEK50, το οποίο ήταν ουσιαστικά μια συσκευή Alcatel. ενώ παράλληλα, είχε αρχίσει να προσφέρει κομμάτια του software της, σε άλλες συσκευές Android.

Τώρα, με την εστίαση στο λογισμικό που θα κάνει η εταιρία, στόχος είναι να υπερδιπλασιαστούν τα έσοδα της σε βάθος χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =