αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Apple κατοχύρωσε πατέντα για χάρτινη σακούλα (και δεν είναι φάρσα)

H Apple κατοχύρωσε πατέντα για χάρτινη σακούλα (και δεν είναι φάρσα)

Η τακτική της Apple είναι λίγο- πολύ γνωστή: θέλει να πατεντάρει τα πάντα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα της. Το αν βέβαια αυτή η τάση της φτάνει μερικές φορές προς την υπερβολή αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Πρόσφατα για παράδειγμα, η εταιρεία κατοχύρωσε την πατέντα μιας γλάστρας, η οποία θα χρησιμοποιείται στα Apple Stores παγκοσμίως.

Τώρα έρχεται κάτι ακόμα πιο πρωτότυπο. Η αμερικανική εταιρία κατοχύρωσε πατέντα για μια χάρτινη σακούλα. Όχι, δεν πρόκειται για φάρσα. Πρόκειται για το σχέδιο μιας… χάρτινης τσάντας, η οποία επίσης προορίζεται για τα Apple Stores.

Συγκεκριμένα, παρότι αποτελείται από λευκό ανακυκλωμένο χαρτί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, μπορεί να αντέξει ακόμα και μεγάλο βάρος, χωρίς να κινδυνεύει να τρυπήσει. Η διαδικασία της λεύκανσης σε υλικά αυτού του τύπου, λόγω της μεγάλης ποσότητας χημικών που χρησιμοποιούνται, περιορίζει κατά κανόνα την ανθεκτικότητά τους. Η κατασκευαστική μέθοδος της Apple όμως, μπορεί να αποδώσει κατάλευκες, ανθεκτικές, αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον χάρτινες τσάντες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται… για την iBag.

not-ibag_vad6

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =