αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Amazon θέλει να παραδίδει πακέτα με drones που θα πετούν τα προϊόντα… με αλεξίπτωτα

H Amazon θέλει να παραδίδει πακέτα με drones που θα πετούν τα προϊόντα… με αλεξίπτωτα

Η Amazon ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει ένα νέο σύστημα στις υπηρεσίες αποστολής των προϊόντων της κάνοντας χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δηλαδή drones, τα οποία όμως δεν θα χρειάζεται καν να προσγειώνονται για την παράδοση των προϊόντων αλλά θα τα ρίχνουν στους πελάτες με αλεξίπτωτο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η κίνηση αυτή από την πλευρά της Amazon δείχνει ότι η εταιρεία προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει το σύστημα αποστολής της με τη χρήση drones, το οποίο φέρει την ονομασία Prime Air, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές στο Κέμπριτζσιρ της Βρετανίας.

Φυσικά, η χρήση κανονικών αλεξίπτωτων θα επιφέρει εύλογα προβλήματα, όπως οι ριπές του αέρα που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το δέμα να προσγειωθεί σε λάθος σημείο -π.χ. στην σκεπή μιας μονοκατοικίας. Όπως σημειώνει το News.gr, για τον λόγο αυτόν η Amazon δοκιμάζει ποικίλες μεθόδους προκειμένου να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία. Την τελευταία φορά που η εταιρεία είχε μιλήσει δημοσίως για τις δοκιμές αυτές, εκπρόσωπός της είχε δηλώσει ότι περιορίζονται, προς το παρόν, σε πελάτες με μεγάλες αυλές, ενώ αποστέλλονται πακέτα που ζυγίζουν έως 2,6 κιλά. Η Amazon ευελπιστεί ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι σε θέση να αναπτύξει περαιτέρω το σύστημα αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − three =