αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Airbnb «κέρδισε» την τρομοκρατία: Έφερε 3,6 εκατ. ταξιδιώτες στη Γαλλία

H Airbnb «κέρδισε» την τρομοκρατία: Έφερε 3,6 εκατ. ταξιδιώτες στη Γαλλία

Σημαντικό πλήγμα έχει δεχτεί ο τουρισμός της Γαλλίας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Αύγουστο έπεσε στο 63,7%, από το εντυπωσιακό 90% πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Ωστόσο, αισιοδοξία φέρνει η σημαντική άνοδος της Airbnb στη χώρα. Ο ιντερνετικός κολοσσός όχι μόνο δεν επηρεάστηκε αρνητικά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά κατάφερε να φέρει στη Γαλλία συνολικά 3,6 εκατ. ταξιδιώτες τον Ιούλιο, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο. Καταγράφοντας μεγάλη αύξηση κατά 86%, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2015.

Η Airbnb, η οποία έχει ιδρυθεί από τους Brian Chesky, Nathan Blecharczyk και Joe Gebbia, κέρδισε μερίδιο αγοράς ακόμη και εν μέσω απεργιών δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων αεροπορικών και σιδηροδρομικών εταιριών, οι οποίες οδήγησαν σε διακοπή των ταξιδιών στη χώρα. Μετά τη Γαλλία, η Airbnb εμφάνισε το μεγαλύτερο αριθμό φιλοξενούμενων στην Ιταλία και την Ισπανία αυτό το καλοκαίρι. Η Βρετανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο, με τις διαμονές σχεδόν να διπλασιάζονται μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit, που οδήγησαν σε πτώση της στερλίνας και έκαναν τα ταξίδια εκεί φθηνότερα για τους ξένους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Οι συνολικοί φιλοξενούμενοι της Airbnb σε σπίτια στην Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 74% σε 16 εκατ. ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =