αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Aegean αγόρασε το 25% της ρουμανικής Animawings- Τι σημαίνει αυτή η κίνηση της εταιρίας

H Aegean αγόρασε το 25% της ρουμανικής Animawings- Τι σημαίνει αυτή η κίνηση της εταιρίας

Μπορεί τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία, όμως, η Aegean παραμένει προσανατολισμένη στην υλοποίηση επιλεκτικών στρατηγικών επενδύσεων με στόχο την ενδυνάμωση της θέσης της στην ελληνική και ξένη αγορά αερομεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, ο αερομεταφορέας προχώρησε έναντι 412 χιλ. ευρώ στην εξαγορά του 25% της Animawings, μίας ρουμανικής αεροπορικής που εκτελεί πτήσεις charter, όπως σημειώνει το Capital.gr. Η Animawings ιδρύθηκε το 2019 και θα ξεκινήσει πτητικό έργο, με δύο Airbus A320, τον ερχόμενο Μάιο, συνδέοντας τα έντεκα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ρουμανίας με τουριστικούς προορισμούς που περιλαμβάνουν την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και την Πρέβεζα. Όπως και την Τενερίφη στην Ισπανία, τη Χουργκάδα στην Αίγυπτο και τις Αττάλεια και Αλικαρνασσό στην Τουρκία.

Τι σημαίνει το deal

Με την εξαγορά του ποσοστού μειοψηφίας στην Animawings, η εισηγμένη ενδυναμώνει το ρόλο της ως περιφερειακός αερομεταφορέας, επιδιώκοντας να αντλήσει οφέλη από την ισχυροποίηση του εξερχόμενου τουρισμού στη Ρουμανία λόγω της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου της χώρας. Η Animawings ανήκει στον όμιλο Memento, έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στη Ρουμανία με τον οποίο η Aegean διαθέτει πολυετή συνεργασία μέσω της διάθεσης πτήσεων charter, όπως ανακοίνωσε χθες, η εισηγμένη.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στο Capital.gr, ο κλάδος αερομεταφορών της Ρουμανίας διαθέτει λιγοστό αριθμό αεροπορικών που εκτελούν πτήσεις charter, με τη ζήτηση να είναι σημαντική. Οι πτήσεις charter της Animawings αναμένεται να έχουν επίδραση στα μεγέθη της Aegean, που αναμένεται να φανεί μετά το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς σε συνάρτηση, βέβαια, με την πορεία εξάπλωσης της νόσου COD-19.

Η απόκτηση του ποσοστού μειοψηφίας στην Animawings αναμένεται να ενισχύσει την πληρότητα των πτήσεων της Aegean, ενώ, διαρκώς, στο φόντο βρίσκεται το έργο της Μητροπολιτικής Παρέμβασης στο Ελληνικό, με την αεροπορική να έχει αποκτήσει το 1,66% της Lamda Development.

Οι συνέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μεταξύ του ομίλου Memento, της Animawings και της Aegean γίνονται κατανοητές εάν λάβει κάποιος υπόψη τα στοιχεία του εξερχόμενου τουρισμού της Ρουμανίας. Σύμφωνα με έκθεση της πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Ρουμάνων επισκέπτεται χώρες του εξωτερικού, με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου στη χώρα και την είσοδο της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλουν στην ανάπτυξη έντονου τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια και την τάση να είναι ανοδική κατά το διάστημα 2012-2018.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + seven =