αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH 28χρονη blogger που βγάζει 100.000 δολάρια τον μήνα από το blog της. Αποκαλύπτει πως τα έχει καταφέρει

H 28χρονη blogger που βγάζει 100.000 δολάρια τον μήνα από το blog της. Αποκαλύπτει πως τα έχει καταφέρει

Μπορεί να έχει Master στα οικονομικά, αλλά η Michelle Schroeder-Gardner δεν εργάζεται ως οικονομολόγος. Μάλιστα, όταν ήταν φοιτήτρια, συγκέντρωσε ένα χρέος (μέσω σπουδαστικών δανείων)  που έφτανε τα 38.000 δολάρια. Κάπως έπρεπε να το ξεπληρώσει. Τα κατάφερε μέσα σε μόλις 7 μήνες.

Και όχι μέσω κάποια κλασσικής δουλειάς. «Έχω κερδίσει όσα περισσότερα χρήματα μπορώ, εκτός δουλειάς» εξηγεί η ίδια. Κάποτε εργάστηκε ως οικονομική αναλύτρια, λαμβάνοντας 50.000 δολάρια τον χρόνο συνολικά. Ωστόσο παράλληλα είχε άλλες δραστηριότητες που τις έφερναν αρκετά χρήματα. Εργάστηκε ως mystery shopper, ενώ επίσης συμμετείχε και σε έρευνες επί πληρωμή.

Η σωστότερη κίνηση που έκανε όμως, όπως αποδείχτηκε, ήταν η δημιουργία του blog της. Η νεαρή κοπέλα έφτιαξε το «Making Sense of Cents», ενώ ακόμα σπούδαζε. Ένα blog κυρίως με οικονομικά tips, travel tips, αλλά και συμβουλές για το πως θα ξεκινήσεις ένα ιστολόγιο. Και μάλιστα δεν το έβλεπε ως επαγγελματική ασχολία αρχικά. «Το αντιμετώπιζα περισσότερο σαν ένα περιοδικό», λέει η 28χρονη CNBC. «Ήταν μόνο ένας τρόπος για να παρακολουθήσω τη δική μου οικονομική πρόοδο, ώστε να μπορώ να πληρώσω τα δάνεια σπουδαστών μου», συμπληρώνει.

«Χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες για να βγάλω τα πρώτα μου 100 δολάρια από το blog», τονίζει η Michelle Schroeder-Gardner.

Μετά κινήθηκε σωστά. «Μόλις συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να βγάλω λεφτά από αυτό, το ανέπτυξα γρήγορα», εξηγεί. Όταν δεν ήταν στην καθημερινή δουλειά της, η 28χρονη έδινε χρόνο στο blog της. Νωρίς το πρωί, τα βράδια, ακόμα και στις διακοπές της.

Το blog γιγαντώθηκε και κατάφερε όχι μόνο να αποπληρώσει τα φοιτητικά δάνεια της, αλλά να αφήσει και τη δουλειά της ως οικονομική αναλύτρια. Από το 2013, το blogging είναι η full-time δουλειά της Michelle. Τα έσοδα πλέον είναι πολύ μεγάλα. Το 2016, όπως σημειώνει, έβγαλε περίπου 1 εκατ. δολάρια από το blog της. Ενώ τώρα κερδίζει 100.000 δολάρια κάθε μήνα.

Πως όμως μπορεί να βγάλει κάποιος τόσα χρήματα από ένα blog; Η ίδια μιλά συγκεκριμένα. Και αναφέρει τους 3 βασικούς τρόπους, μέσα από τους οποίος έχει έσοδα bloggάροντας

  1. Affiliate marketing: Το γνωστό μοντέλο διαφημίσεων. Της φέρνει περίπου 50.000 τον μήνα.
  2. Μαθήματα Affiliate marketing: Διδάσκει σε άλλους το πως να εργάζονται με το εν λόγω μοντέλο. Από τα μαθήματα έχει έσοδα μεταξύ 40.000 και 50.000 δολάρια τον μήνα.
  3. Διαφήμιση: Απευθείας deals με εταιρίες για διαφήμιση. Είτε με sponsored advertisements, είτε με κλασικά banners. Έσοδα από 12.000 ως 23.000 δολάρια τον μήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =