αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH τακτική που εφαρμόζει ο (επενδυτής) Ashton Kutcher, για να διαχειριστεί τα αμέτρητα emails

H τακτική που εφαρμόζει ο (επενδυτής) Ashton Kutcher, για να διαχειριστεί τα αμέτρητα emails

Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να τον γνωρίζουν για τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές του εμφανίσεις, όμως ο Ashton Kutcher εκτός από διάσημος ηθοποιός είναι και επενδυτής. Έχοντας ιδρύσει την δική του venture capital εταιρία. Κατά καιρούς, έχει επενδύσει σε αρκετές καινοτόμες επιχειρήσεις.

Όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον, έτσι και αυτός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα: Τα αμέτρητα εισερχόμενα emails κάθε ημέρα. Μιλώντας στο «The Thrive Global Podcast», ο Ashton Kutcher  αποκάλυψε την απλή τακτική που ακολουθεί έτσι ώστε να διαχειριστεί όλο αυτό τον όγκο μηνυμάτων.

Σε αντίθεση με πολλούς ανθρώπους που ανοίγουν τον υπολογιστή τους ή το smartphone το πρωί αμέσως μόλις ξυπνούν, ο Kutcher λέει ότι ξοδεύει την πρώτη ώρα της ημέρας του χωρίς να κοιτάζει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του. Αντί για αυτό, γράφει τι θέλει να πετύχει μέσα στην ημέρα. Στην συνέχεια κάνει τις επαφές του, και κανονίζει τα tasks που πρέπει να γίνουν.

«Τα emails είναι… οι to-do λίστες των άλλων για εσένα», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Με απλά λόγια, σχεδόν κάθε email που έχεις στα εισερχόμενα σου, αφορά κάποια δουλειά που κάποιος άλλος σου ζητά να την κάνεις εσύ. Ο Kutcher λέει ότι πριν ξεκινήσει να εφαρμόζει την παραπάνω τακτική, «έτρωγε» 2 ώρες κάθε πρωί για να απαντά σε emails. «Το μόνο που έκανα ήταν η δουλειά των άλλων ανθρώπων. όλη την ημέρα. Και ποτέ δεν έκανα τα πράγματα που ήθελα εγώ», σημειώνει.

Για να αποφύγει τα πολλά emails, εφαρμόζει και ένα στανταρ μοντέλο στην επενδυτική του εταιρία. Κάθε φορά που μια νέα επιχείρηση προστίθεται στην επενδυτική εταιρία του, ο ιδρυτής της λαμβάνει ένα email που περιγράφει ποιος θα επικοινωνήσει για μια συγκεκριμένη εργασία. «Αν θέλετε το X, πηγαίνετε σε αυτό το άτομο, αν θέλετε το Y, πηγαίνετε στο πρόσωπο αυτό. Αν θέλετε το Z, πηγαίνετε σε αυτό το πρόσωπο. Αν πάτε σε μένα, η πιθανότητα να απαντήσω μέσα σε 24 έως 48 ώρες είναι πολύ, πολύ χαμηλή, οπότε πηγαίνετε σε αυτά τα άτομα που είναι υπεύθυνα για αυτά τα πράγματα», εξηγεί ο γνωστός ηθοποιός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 6 =