αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH «τέλεια καταιγίδα» που έριξε τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

H «τέλεια καταιγίδα» που έριξε τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται να σημειώσουν μείωση 9,5% το 2022, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Gartner.

“Μια τέλεια “καταιγίδα” γεωπολιτικών αναταραχών, υψηλός πληθωρισμός, συναλλαγματικές διακυμάνσεις και διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας μείωσαν τη ζήτηση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών για προϊόντα τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο και πρόκειται να επηρεάσουν περισσότερο την αγορά υπολογιστών το 2022”, δήλωσε ο Ranjit Atwal, ανώτερος αναλυτής της Gartner.

“Η ζήτηση για υπολογιστές ιδιωτών θα μειωθεί κατά 13,1% το 2022 και θα μειωθεί περισσότερο από τη ζήτηση για υπολογιστές για επιχειρήσεις, η οποία αναμένεται να μειωθεί κατά 7,2% σε ετήσια βάση”, συμπλήρωσε.

Από περιφερειακή σκοπιά, η αγορά Η/Υ στην περιοχή ΕΜΕΑ προβλέπεται να σημειώσει πτώση 14% το 2022.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι αυξήσεις τιμών και η μη διαθεσιμότητα προϊόντων, λόγω των lockdown στην Κίνα επηρεάζουν σημαντικά τη ζήτηση των καταναλωτών στην περιοχή, σύμφωνα με την έκθεση.

Συνολικά, οι παγκόσμιες πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας (υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα) εκτιμάται ότι θα σημειώσουν ρυθμό μείωσης 7,6% το 2022, με την Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρασίας, να καταγράφουν διψήφια πτώση.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =