αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Παπουτσάνης κατέγραψε αύξηση 39% του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

H Παπουτσάνης κατέγραψε αύξηση 39% του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

Σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών και στις εξαγωγές της καταγράφει η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ στο εννεάμηνο του 2022.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει αύξηση κατά 39% με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 53,0 εκατ. ευρώ έναντι 38,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Η σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών αποδίδεται στη επανεκκίνηση της ξενοδοχειακής αγοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στην ενίσχυση των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών και των παραγωγών για τρίτους στην Ελλάδα και εξωτερικό, σε συνδυασμό με αυξήσεις στις τιμές πώλησης (κυρίως των δύο τελευταίων κατηγοριών) προκειμένου να μετακυλιστεί κατά το δυνατόν η αύξηση του κόστους.

Η αξία των εξαγωγών για την Παπουτσάνης ανήλθε κατά την τρέχουσα περίοδο σε 34,9 εκατ. ευρώ έναντι 22,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2021, αντιπροσωπεύοντας το 66% του συνολικού κύκλου εργασιών και παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 55%.

Όσον αφορά τη συνεισφορά των τεσσάρων τομέων δραστηριότητας στα συνολικά μεγέθη, επισημαίνεται ότι το 16% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 23% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 41% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 20% από βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών.

Σημειώνεται ότι στα προαναφερόμενα μεγέθη της Παπουτσάνης δεν έχουν ενσωματωθεί τα αντίστοιχα της 100% θυγατρικής Γ. Μαλικούτης  ΑΕ (Σαπωνοποιία Αρκάδι), η οποία εξαγοράσθηκε από την Παπουτσάνης στις 31/8/2022.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =