αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH ουγγρική τράπεζα EximBank δίνει χρηματοδοτήσεις σε Ελληνικές επιχειρήσεις- Ποιες οι προϋποθέσεις

H ουγγρική τράπεζα EximBank δίνει χρηματοδοτήσεις σε Ελληνικές επιχειρήσεις- Ποιες οι προϋποθέσεις

Μέσω της τράπεζας EximΒank και του Οργανισμού Ασφαλιστικών Πιστώσεων της Ουγγαρίας παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επιχειρήσεων, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίες, είτε θα αγοράζουν προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογίες από ουγγρικές επιχειρήσεις, είτε θα συνάπτουν joint-ventures με αυτές για την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα αλλά και σε τρίτες χώρες οπουδήποτε ανά την υφήλιο. 

Τρόποι συνεργασίας και χρηματοδότησης μίας ελληνικής επιχείρησης

Οι σχετικές χρηματοδοτικές δυνατότητες παρέχονται με χρηματοδοτικά εργαλεία της τράπεζας και ισχύουν τόσο για την ελληνική αγορά, όσο και για ενδεχόμενες ελληνο-ουγγρικές επιχειρηματικές συνεργασίες στο εξωτερικό. Ξεκινούν από την απευθείας χρηματοδότηση προς τον αγοραστή της αξίας των εισαγομένων στην Ελλάδα προϊόντων (buyer credit financing), φθάνοντας μέχρι την ασφάλιση των εξαγωγών, την ασφάλιση των επενδύσεων και ειδικά δάνεια που ενισχύουν την εξαγωγική δραστηριότητα. Τα παραπάνω ισχύουν και για επιχειρήσεις από την Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες ουγγρικής προέλευσης. Πέρα από την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης και χρηματοδότησης και άλλων διμερών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ουγγρικών επιχειρήσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε τρίτες χώρες, μέσα από joint-ventures. 

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της τράπεζας είναι διαθέσιμα σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Προβλέπεται ότι θα διατεθούν για την Ελλάδα συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η Hungarian Export Promotion Agency (HEPA) παρέχει προς ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του Foreign Market Growth Incentive Program έμμεση ωφέλεια ενίσχυσης 35%-45% επί της αξίας κοινής επένδυσης που θα προέλθει δια της συνεργασίας τους με αντίστοιχες ουγγρικές. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνίσουν με τα γραφεία της HEPA Greece, στο τηλέφωνο 210-7220150 και μέσω email στο info@hepaoffice.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 19 =