αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Νέα Ζηλανδία δεν θέλει τους τουρίστες των «10 δολαρίων την ημέρα»

H Νέα Ζηλανδία δεν θέλει τους τουρίστες των «10 δολαρίων την ημέρα»

Ο υπουργός Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε και πάλι την αποστροφή του προς τους οικονομικούς ταξιδιώτες, λέγοντας ότι η χώρα δεν θα επιδιώξει να προσελκύσει όσους “ταξιδεύουν στη χώρα μας με 10 δολάρια την ημέρα τρώγοντας δίλεπτα νουντλς”.

Ο Stuart Nash δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει χωρίς ντροπή να εστιάζει σε “υψηλής ποιότητας” ταξιδιώτες που ξοδεύουν πολλά χρήματα, παρά το γεγονός ότι ένας εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι οι επισκέπτες αυτοί έχουν συνήθως πολύ υψηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δεν συνεισφέρουν απαραίτητα περισσότερο στην οικονομία.

Σε μια ανακοίνωση την Τετάρτη σχετικά με τα σχέδια για την ενίσχυση του τουριστικού εργατικού δυναμικού καθώς ανοίγουν ξανά τα σύνορα της χώρας, ο Nash δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να εστιάζει σε επισκέπτες “μεγάλων δαπανών”.

“Όσον αφορά τη στόχευση της περιστροφής του μάρκετινγκ μας, αυτή θα είναι ξεδιάντροπα σε … τουρίστες υψηλής ποιότητας”, είπε.

“Θα καλωσορίσουμε τους backpackers … [αλλά] δεν θα στοχεύσουμε στους ανθρώπους που γράφουν στο Facebook πώς μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα μας με 10 δολάρια την ημέρα τρώγοντας δίλεπτα noodles” συμπλήρωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − 1 =