αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH μέθοδος των 5 βημάτων, για να μην ξανά κάνεις τα ίδια λάθη στην ζωή σου

H μέθοδος των 5 βημάτων, για να μην ξανά κάνεις τα ίδια λάθη στην ζωή σου

Όλοι κάνουν λάθη σε αυτή την ζωή. Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου. Το ζητούμενο είναι όμως να μαθαίνεις από τα λάθη που κάνεις, να εξελίσσεσαι και να συνεχίζεις την προσπάθεια σου με ακόμα καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Αυτό περιλαμβάνει μια προσεκτική ματιά στα λάθη μας. Ο πιο συγκεκριμένος ορισμός αυτών των λαθών μπορεί να μας βοηθήσει να τα αποφύγουμε στο μέλλον. Μπορείς να φτιάξεις μια λίστα… προβληματισμού. ‘Η όπως την ονομάζει το inc.com, μία error checklist.

Μπορεί μια λίστα με λάθη να ακούγεται… καταθλιπτική, όμως είναι πολύ χρήσιμη. Θα σε βοηθήσει να καταγράψεις τα λάθη σου και να τα αποφύγεις στον μέλλον. Εδώ είναι τα 5 βήματα για να φτιάξεις μία τέτοια λίστα.

1# Στο τέλος κάθε μήνα, αφιερώστε 30 λεπτά για να σημειώσετε τα πράγματα που χειριστήκατε άσχημα κατά τη διάρκεια του μήνα. Να είστε συγκεκριμένοι και συνοπτικοί — αναφέρετε τι κάνατε, γιατί το κάνατε και γιατί το καθένα ήταν λάθος.

2# Σε ξεχωριστό φύλλο, εντάξτε το καθένα από αυτά σε μια checklist. Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε όλες τις πληροφορίες — μόνο το “τι πήγε στραβά” που πρέπει να θυμάστε.

3# Κρατήστε αυτή τη λίστα κάπου που μπορείτε να την βρείτε εύκολα. Βάλτε την στο γραφείο σας, στο πορτοφόλι σας, στον τοίχο σας. Διατηρήστε την στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

4# Πριν ξεκινήσετε τον επόμενο μήνα, ελέγξτε τη λίστα σας. Κρατήστε τα λάθη σας στο πάνω μέρος του μυαλού σας, ώστε να ξέρετε τι να αποφύγετε τις επόμενες ημέρες.

5# Όταν μπείτε στον επόμενο μήνα, ελέγξτε τη λίστα σας. Κάντε τροποποιήσεις και προσθήκες. Αφαιρέστε εκείνα τα λάθη που έχετε μάθει να αποφεύγετε. 

Έτσι θα βελτιωθείς. Όχι, δεν θα πάψεις να κάνεις λάθη όσο προχωράς. Αλλά δες αυτό: Το μόνο σημάδι στασιμότητας — ή χειρότερα, πτώσης — είναι μια λίστα λαθών που απλώς παραμένει η ίδια– λάθη που κάνεις ξανά και ξανά. Γιατί; Σημαίνει ότι δεν μαθαίνεις και δεν δοκιμάζεις τίποτα καινούργιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eleven =