αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι τα 15 προαπαιτούμενα θα έχουν εκπληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

H κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι τα 15 προαπαιτούμενα θα έχουν εκπληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε έναντι των εταίρων και της Κομισιόν στην εκπλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων δράσεων το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνει η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Αυτό επισήμανε χθες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην «καλή διάθεση» και το «εποικοδομητικό κλίμα» που επικρατεί στις συζητήσεις.

«Είχαμε συμφωνήσει τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο του Εurogroup, ότι οι 15 προαπαιτούμενες δράσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του μήνα» είπε, προσθέτοντας: «Δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα αν πάμε στο τέλος του μήνα, ούτε η Ελλάδα έχει θέμα έλλειψης ρευστότητας».

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν με αφορμή την αυριανή άτυπη συνεδρίαση του Εurogroup στην Μπρατισλάβα, όπου η χώρα μας θα είναι στην ημερήσια διάταξη, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, ωστόσο δεν πρόκειται να εξεταστούν κρίσιμα θέματα, ούτε φυσικά πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις. Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να εκπληρώσει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι αφορούν το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τις αλλαγές στην αγορά ενέργειας, τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =