αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το ΟΚ για την εξαγορά του Shazam από την Apple

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το ΟΚ για την εξαγορά του Shazam από την Apple

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά της εφαρμογής αναγνώρισης τραγουδιών Shazam από την Apple, έπειτα από ενδελεχή εξέταση αν και κατά πόσο η συγκεκριμένη εξαγορά παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς νόμους περί αντιμονοπωλιακών πρακτικών και αν αυτή καθίσταται επιβλαβής για τον ανταγωνισμό των ψηφιακών υπηρεσιών.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν ήταν σκεπτική στο να δώσει το «πράσινο» φως στην εξαγορά της εφαρμογής, θεωρώντας πως η Apple θα τη χρησιμοποιούσε ως θέλγητρο για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στη διαδικτυακή της υπηρεσία μουσικής Apple Music.

«Η έρευνα μας έχει σαν στόχο να διασφαλίσει πως οι φίλοι της μουσικής θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ελκυστικές προσφορές για μουσική συνεχούς ροής και δεν θα είναι αντιμέτωποι με λιγότερες επιλογές εξαιτίας της προτεινόμενης συγχώνευσης» είχε αναφέρει σχετικά με την έρευνα η Ευρωπαία Επίτροπος για Θέματα Ανταγωνισμού, Μαργκέτ Βεστάγκερ.

Αυτή που πλήττεται άμεσα είναι η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, εφαρμογή επίσης διαδικτυακής υπηρεσίας μουσικής, Spotify, καθώς τα τραγούδια που αναζητούν οι συνδρομητές του μέσω της εφαρμογής Shazam μεταφέρονται απευθείας σε λίστα στο προφίλ τους στην πλατφόρμα του Spotify.

«Τα δεδομένα είναι καθοριστικής σημασίας για την ψηφιακή οικονομία και πρέπει επομένως να εξετάζουμε συμφωνίες που οδηγούν στην απόκτηση σημαντικών ομάδων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς και κάποιων εμπορικά ευαίσθητων, ώστε να εξασφαλίσουμε πως δεν υποθάλπουν τον ανταγωνισμό» αναφέρει στη νέα ανακοίνωσή της κα. Βεστάγκερ.

«Μετά από λεπτομερή ανάλυση των χρηστών και των δεδομένων μουσικής της εφαρμογής Shazam, διαπιστώσαμε ότι η εξαγορά της από την Apple δεν θα περιορίσει τον ανταγωνισμό στην αγορά streaming ψηφιακής μουσικής» πρόσθεσε η Ευρωπαία επίτροπος.

Η εφαρμογή Shazam βρετανικής προέλευσης δίνει τη δυνατότητα σε ένα χρήστη να στρέψει την κινητή συσκευή του προς μία πηγή που αναπαράγει μουσική και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα αναγνωρίζει το τραγούδι και τον καλλιτέχνη. Προς το παρόν προσφέρεται δωρεάν στα λειτουργικά Android, IOS, Blackberry και μετρά περισσότερους από 300 με 400 εκατομμύρια χρήστες ετησίως, οι οποίοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή περισσότερες από 20 εκατομμύρια φορές την ημέρα.

Η πρόταση εξαγοράς της Apple κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ύψους 300 εκατ. βρετανικών λιρών και έκτοτε μέχρι και χθες βρισκόταν υπό εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 17 =