αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH ελληνική startup που σου κρατά ρεζερβέ ξαπλώστρα στην παραλία

H ελληνική startup που σου κρατά ρεζερβέ ξαπλώστρα στην παραλία

Είναι καλοκαίρι, η επιθυμία για μπάνιο σφοδρή, οι παραλίες γεμάτες κόσμο και κάποιοι δεν ανήκουν στους πρωινούς τύπους που θα καταφέρουν εγκαίρως να κερδίσουν “μια θέση στον ήλιο” με ξαπλώστρα και ομπρέλα. Αυτό δεν είναι ένα φανταστικό σενάριο αλλά μια ιστορία που λίγο πολύ όλοι την έχουν ζήσει και ενέπνευσε τους ιδρυτές της “Solve” να κάνουν τη ζωή των τουριστών, παραθεριστών και γενικώς των λουόμενων, ευκολότερη. Η συγκεκριμένη start up (νεοφυής επιχείρηση), είναι μια πλατφόρμα, με την οποία μπορεί κανείς να βρει την παραλία που επιθυμεί να επισκεφθεί, να κάνει κράτηση για ομπρέλα και ξαπλώστρα και εκεί να έχει ένα χώρο αποθήκευσης και φύλαξης για τα πράγματά του, όπως εξηγεί ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Solve, Κώστας Γαλαζούλας μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή διευκολύνονται, τόσο οι τουρίστες όσο και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων καθώς τους επιτρέπει να διαχειριστούν τις κρατήσεις και τις παραγγελίες τους και να αξιολογήσουν την λειτουργία της επιχείρησης τους, βάση δεικτών, που αποτελούν μέρος ενός πίνακα ελέγχου που παρέχεται”, αναφέρει ο κ.Γαλαζούλας.

Η συγκεκριμένη start up δεν είναι η μοναδική που έχει εμπνευστεί από τον τουρισμό και αναζητεί λύσεις για να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν. Για την ακρίβεια, όσο αναπτύσσεται η βιομηχανία του τουρισμού τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανάγκη για καινοτόμες ιδέες που θα δίνουν λύσεις σε σύντομο χρόνο και με απλό τρόπο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Σε αυτό το πλαίσιο προέκυψε και η συνέργεια του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) με το υπουργείο Τουρισμού. Πλέον διάφορες νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας προχωρούν σε κοινές δράσεις με τον ΕΟΤ και το υπουργείο.

Άλλωστε, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ενίσχυση της καινοτομίας του ελληνικού τουρισμού αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για το υπουργείο Τουρισμού. Όπως αναφέρει η υπουργός Έλενα Κουντουρά, “μόνο μέσα από την εφαρμογή της καινοτομίας και την προώθηση των νέων τεχνολογιών μπορούμε να εξασφαλίσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο, που αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής μας και να αναβαθμίσουμε τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία 365 ημέρες των χρόνο προς όφελος των επισκεπτών μας”. Για αυτό, εξηγεί ότι “είναι στόχος μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη start-up επιχειρήσεων στον τουρισμό, και να ενισχύσουμε μέσω της καινοτομίας την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των υφιστάμενων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα έσοδα και θέσεις εργασίας.”

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 4 =