αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Εθνική Τράπεζα πουλά ακίνητα 100 εκατ. ευρώ- Kαι online πλατφόρμα για υποψήφιους αγοραστές

H Εθνική Τράπεζα πουλά ακίνητα 100 εκατ. ευρώ- Kαι online πλατφόρμα για υποψήφιους αγοραστές

Με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του ισολογισμού της Τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα έχει συγκεντρώσει μια περίμετρο ακινήτων, κυρίως, χαμηλού εισοδήματος που έχουν αποκτηθεί από πλειστηριασμούς.

Η απόδοση για τον ισολογισμό της τράπεζας αυξάνεται μέσω της αξιοποίησή τους, δηλαδή τη δημιουργία χαρτοφυλακίων μικρής αξίας, τα οποία στη συνέχεια θα πωλούνται σε επενδυτικά κεφάλαια.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ομάδα τέτοιων ακινήτων έχει προσδιοριστεί και έχει ενταχθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 100 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής.

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα έχει αναπτύξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.realestateonline.gr, μέσω της οποίας ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει ακίνητα σε πλειστηριασμούς, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα δανείου έως 75% της τιμής πώλησης, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει πιο εύκολα για πελάτη της ηλεκτρονικής τραπεζικής της Εθνικής, δηλαδή να έχει κωδικούς για το i-bank.

Πάντως, η κίνηση αυτή της Εθνικής Τράπεζας δεν εντάσσεται στα σχέδια αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας κατά τα project της Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς.

Eurobank

H Eurobank ήδη έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 6.000 ακινήτων αξίας 2,5 δισ. ευρώ, με αποδόσεις άνω του 7% το χρόνο). Στο εννεάμηνο, οι επενδύσεις στα ακίνητα έφεραν κέρδη 29 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 10% της συνολικής κερδοφορίας του Ομίλου. H Eurobank αναπτύσσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.findyourproperty.gr 

Alpha Bank

Η Alpha Bank προχωρά το σχέδιο Skyline, δημιουργώντας κοινοπραξίας, μέσω της εισηγμένης θυγατρικής της Alpha Αστικά Ακίνητα και τρίτου επενδυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή θα προκύψει προς τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Παράλληλα, έχει θέσει ήδη σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.propertynow.gr για την αναζήτηση και απόκτηση ακινήτων.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά το σχέδιο Terra, το οποίο περιλαμβάνει την αξιοποίηση χαρτοφυλακίου ακινήτων που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της από αγορές, πλειστηριασμούς, ιδιόχρηση και αλλαγή χρήσης, κλπ.

Σε πρώτη φάση πρόκειται να αξιοποιηθεί ένα μέρος του χαρτοφυλακίου ακινήτων της το οποίο εκτιμάται γύρω στο 1 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί δύο πλατφόρμες. Η πρώτη βρίσκεται στη διεύθυνση www.pbre.gr και η δεύτερη στο www.properties4sale.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =