αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Δανία γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που ξανά ανοίγει τα σχολεία, στις μικρές τάξεις

H Δανία γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που ξανά ανοίγει τα σχολεία, στις μικρές τάξεις

Έτοιμη να ξανά ανοίξει τα νηπιαγωγεία, και τα σχολεία για τους μαθητές της πρώτης έως της πέμπτης τάξης Δημοτικού στις 15 Απριλίου είναι η Δανία, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν. Με αυτό τον τρόπο η Δανία γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που που ξανά ανοίγει -έστω και μερικώς- τα σχολεία, όπως σημειώνουν οι Financial Times.

Η Πρωθυπουργός της Δανίας εξήγησε ότι το άνοιγμα στα σχολεία πρέπει να γίνει προσεκτικά. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι πρέπει να είναι σε εξωτερικούς χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο. Ενώ στους εσωτερικούς χώρους είναι καλό να κρατιούνται οι σχετικές αποστάσεις.

Προϋπόθεση για το άνοιγμα είναι βέβαια οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό να παραμείνουν σταθεροί στο προσεχές διάστημα.

«Πιθανόν θα είναι μια προσπάθεια σαν να περπατούμε σε σκοινί. Αν σταθούμε ακίνητοι κατά μήκος του σκοινιού, θα πέσουμε. Και αν περπατήσουμε πολύ γρήγορα, μπορεί να αποτύχουμε. Για αυτό τον λόγο, πρέπει να κάνουμε ένα προσεκτικό βήμα τη φορά», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου η Δανή πρωθυπουργός.

Παρότρυνε όλους τους πολίτες της χώρας της να συνεχίζουν να τηρούν τις οδηγίες της κυβέρνησης για κοινωνική αποστασιοποίηση και τους κανόνες υγιεινής.

Η σκανδιναβική χώρα, που έχει καταγράψει 187 θανάτους, ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που επέβαλαν μέτρα για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Σε επόμενο στάδιο, σύμφωνα με την πρωθυπουργό, η Δανία θα ανοίξει τα εστιατόρια και τα κομμωτήρια. Ωστόσο, η απαγόρευση των μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων θα παραμείνει μέχρι τον Αύγουστο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =