αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Βιτάμ περνά σε αμερικανικά χέρια, προς 6,8 δισ. ευρώ

H Βιτάμ περνά σε αμερικανικά χέρια, προς 6,8 δισ. ευρώ

Ένα ιστορικό ελληνικό σήμα που έχει συνδέσει το όνομα του με την διατροφή της μεταπολεμικής Ελλάδας το Βιτάμ, η “βιταμινούχος μαργαρίνη” της Ελαίς, μόλις άλλαξε χέρια. Το πρωτοποριακό για την εποχή του προϊόν που δημιουργήθηκε το 1947 για να προσφέρει μια θρεπτική αλλά και πιο οικονομική λύση σε σχέση με το βούτυρο στις νοικοκυρές της “ανταρτόπληκτης” Ελλάδας πωλήθηκε μαζί με όλο το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων επάλειψης της Unilever. Ανάμεσα τους και άλλα γνωστά σήματα όπως τα Becel, Flora, Super Fresco, Άλτις Soft και Ελαϊς, τα οποία είχε ξεκαθαρίσει η Unilever ότι δεν τα υπολογίζει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της.

Όπως διαβάζουμε στο News247.gr, η εταιρεία που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, και εκτός απροόπτου θα είναι και ο νέος ιδιοκτήτης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων επάλειψης της Unilever είναι η KKR. Η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία κατέθεσε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6,825 δισ. ευρώ για την απόκτηση τους.

H αμερικανική KKR έγινε ιδιαίτερα γνωστή και στην Ελλάδα με την έλευση της πριν από δύο περίπου χρόνια καθώς μέσω της πλατφόρμας Pillastone στην οποία συνεργάζονται και ελληνικές τράπεζες διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια εταιρειών και περιπτώσεις προβληματικών εταιρειών. Το πρώτο μεγάλο deal που έκλεισε στην ελληνική αγορά αφορά στην FAMAR της οικογένειας Μαρινόπουλου και πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2017.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 6 =