αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH αντιπρόεδρος του Facebook εξηγεί πως πρέπει να απαντάς στην πιο σημαντική ερώτηση σε job interview

H αντιπρόεδρος του Facebook εξηγεί πως πρέπει να απαντάς στην πιο σημαντική ερώτηση σε job interview

Η Αντιπρόεδρος του Facebook, Julie Zhuo ξεκίνησε σαν μια απλή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Stanford, που έκανε την πρακτική της. Σήμερα, έχει γίνει διευθύντρια και είναι μόλις 25. Πρόσφατα μάλιστα, έγραψε και ένα βιβλίο σχετικά με την ζωή της με τίτλο «The Making of a Manager: What to Do When Everyone Looks to You.»

Ωστόσο, στην επαγγελματική της ζωή έχει μεγάλη εμπειρία από συνεντεύξεις εργασίας, είτε ως υποψήφιος εργαζόμενος είτε ως εργοδότης. Μάλιστα, πλέον έχει κάνει πάνω από 100 προσλήψεις και ξέρε ακριβώς τι να αναζητήσει από έναν μελλοντικό συνάδερφό, όπως και το να ξεχωρίσει αν το έχει ή όχι. Σε ένα πρόσφατο βίντεό της για το CNBC, η Zhuo μοιράστηκε με τους τηλεθεατές ποια είναι η πιο σημαντική ερώτηση σε μια συνέντευξη κατά την οποία η ίδια κρίνει αν θα προσληφθεί ο υποψήφιος ή όχι.

Βασικά, η ερώτηση χωρίζεται σε δύο σκέλη: Ξεκινά με μια κλασική ερώτηση, δηλαδή με το να ρωτάει τον υποψήφιο ποια είναι μια δύσκολη στιγμή στην καριέρα του. Αμέσως μετά, ακολουθεί το πιο σημαντικό κομμάτι: Η ερώτηση τι θα έκανε ο υποψήφιος διαφορετικά, αν είχε την ευκαιρία να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

Τι πρέπει όμως να έχεις στο μυαλό σου, όταν πηγαίνεις σε ένα «Job Interview», ώστε να ξέρεις περίπου τι ζητάνε από εσένα;

Πάρε την ευθύνη

Αντί να μιλήσεις για μια δύσκολη στιγμή σου που τελικά σου βγήκε σε καλό επαγγελματικά, δοκίμασε να μιλήσεις για μια στιγμή που πήρες την κατάσταση στα χέρια σου με πυγμή και εξελίχθηκε σε κάτι φοβερό για την εταιρία. «Αν ο υποψήφιος μου λέει ότι δεν θα έκανε κάτι διαφορετικό γιατί εξαρχής η κατάσταση δεν εξαρτώταν από εκείνον, τότε δεν μου κάνει», είπε η Zhuo. Αν έχεις ένα λάθος ή θα μπορούσες να έχεις πάρει μια άλλη απόφαση τότε, απλά πες το και μην ρίχνεις τα δικά σου λάθη σε άλλους.

Κάνε την απαραίτητη ενδοσκόπηση

Προετοιμάσου για δύσκολες ερωτήσεις πριν καν φτάσεις στην συνάντησή σου, ώστε να έχεις τις κατάλληλες απαντήσεις έτοιμες. «Ο λόγος που κάνω αυτή την ερώτηση είναι γιατί εκεί ο υποψήφιος ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα του. Μπορώ πολύ εύκολα να κρίνω από μια μόνο ερώτηση αν γενικά είναι άτομο που παίρνει την ευκαιρία ή έχει έναν διευρυμένο τρόπο σκέψης. Επίσης, αν έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος ή όχι», τονίζει η Zhuo. Στην απάντησή σου λοιπόν, φρόντισε να τονίσεις τι έμαθες από αυτή την εμπειρία σου αλλά και τι άλλο θα ήθελες να μάθεις για την δουλειά σου.

Να είσαι ενθουσιώδης

Όταν σου παίρνουν συνέντευξη για δουλειά, καλό θα είναι να δείξεις στον υποψήφιο εργοδότη σου ότι πραγματικά θέλεις την θέση. Αυτό έχει να κάνει και με την γλώσσα του σώματός σου, αλλά και τις απαντήσεις σου. «Αν ένας υποψήφιος μιλάει με πάθος για το τι θα έκανε διαφορετικά ή γενικά για την δουλειά του, τότε και εγώ καταλαβαίνω ότι αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει. Ότι θέλει να μάθει, να εξελιχθεί και ότι είναι σοβαρός επαγγελματίας», αναφέρει η ίδια. Τα παραπάνω γνωρίσματα σίγουρα ξεχωρίζουν κάποιον που αξίζει μια ευκαιρία.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =