αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Αθηναϊκή Ζυθοποιία πάει στο ΣτΕ για μεγαλύτερη μείωση ή ακόμη και πλήρη ακύρωση του προστίμου για αθέμιτο ανταγωνισμό

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία πάει στο ΣτΕ για μεγαλύτερη μείωση ή ακόμη και πλήρη ακύρωση του προστίμου για αθέμιτο ανταγωνισμό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεχισθεί η προσπάθεια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για μεγαλύτερη μείωση ή ακόμη και πλήρη ακύρωση του προστίμου που της επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ύψους 31,45 εκατ. ευρώ με την κατηγορία της κατάχρησης δεσπόζουσα θέσης. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, εκεί θα καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, στο οποίο είχε αρχικά προσφύγει κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Κι αυτό διότι το Διοικητικό Εφετείο αποφάσισε τελικώς μικρή μείωση του προστίμου, μόλις κατά 15% σε σύγκριση με το αρχικό, στα 26,73 εκατ. ευρώ, κάνοντας δεκτά λίγα μόνο από τα επιχειρήματα της εταιρείας. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου 4055/2017 αριθμεί 120 σελίδες και κοινοποιήθηκε χθες στα εμπλεκόμενα μέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για παραγραφή των αδικημάτων, ενώ δεν δέχθηκε ότι ήταν υπαίτια η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης. Αντιθέτως, μάλιστα, το δικαστήριο φέρεται να έκρινε ως λογική τη μεγάλη χρονική διάρκεια μέχρι την έκδοση της απόφασης, θεωρώντας ότι η ίδια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με συγκεκριμένες ενέργειές της καθυστέρησε τη διαδικασία (για παράδειγμα, η προσφυγή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για συνεκδίκαση της αυτεπάγγελτης έρευνας της αρχής και των σχετικών καταγγελιών της Μύθος Ζυθοποιία).

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εμπιστεύεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα τη δικαιώσει στον επόμενο βαθμό, για αυτό και θα συνεχίσει να μάχεται προς υποστήριξη των θέσεών της, στο μέτρο που θεωρεί ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν ήταν δίκαιη. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σεβόμενη την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία λειτουργεί πάντα με γνώμονα το όφελος των καταναλωτών, που ελεύθερα επιλέγουν τα προϊόντα που προτιμούν και εμπιστεύονται και αποτελεί πάγια πρόθεσή της η απόλυτη συμμόρφωσή της με τις γενικές αρχές και τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού». Μετά τη μικρή μείωση το πρόστιμο στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία παραμένει το υψηλότερο σε μεμονωμένη εταιρεία και μένει να δούμε εάν το ρεκόρ θα «σπάσουν» τα πρόστιμα προς τις κατασκευαστικές, που αναμένονται προσεχώς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − thirteen =