αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH ΑΑΔΕ ξεκινά να ψάχνει για αδήλωτα εισοδήματα από ακίνητα

H ΑΑΔΕ ξεκινά να ψάχνει για αδήλωτα εισοδήματα από ακίνητα

Τελευταία ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν “ξεχάσει” να δηλώσει τα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν τροποιητική δήλωση και να δηλώσουν τα πραγματικά εισοδήματα που εισέπραξαν, καθώς τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη διασταύρωση. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Capital.gr, στο ηλεκτρονικό σύστημα διασταυρώσεων θα περάσουν τον Σεπτέμβριο, τα στοιχεία των 3.259.000 ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν εισοδήματα από ακίνητα. Αυτό σημαίνει ότι θα ελεγχθούν όλοι. Όχι μόνο όσοι έχουν εισοδήματα από Airbnb αλλά και όσοι μισθώνουν με συμβόλαιο τα ακίνητα που διαθέτουν.

Έτσι λοιπόν με την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων το ηλεκτρονικό πρόγραμμα θα ελέγξει εάν τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι τα ίδια με αυτά που έχουν δηλώσει οι ενοικιαστές, ενώ για όσους έχουν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις οι έλεγχοι θα γίνουν με βάση τα δεδομένα που έχουν ληφθεί από τις πλατφόρμα τύπου Airbnb, αλλά και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Οσα αναγράφονται στο έντυπο Ε2 θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία που έχουν ληφθεί από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking.com και VRBO όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν υπογράψει. Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί στο “Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής”, είτε αναρτήθηκαν σε ψηφιακές πλατφόρμες χωρίς εμφανή αναγραφή του Αριθμού Μητρώου Ακινήτου (Α.Μ.Α.) Βραχυχρόνιας Διαμονής ή του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) ή του Μοναδικού Αριθμού Γνωστοποίησης (Μ.Α.Γ.) τότε αποστέλλονται στις Δ.Ο.Υ. τα στοιχεία των ακινήτων και των “Διαχειριστών” και οι ιδιοκτήτες καλούνται στην Εφορία προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =