αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH ΑΑΔΕ «κοιτάει» τα Airbnb ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί, και ετοιμάζει πρόστιμα ως 5.000 ευρώ

H ΑΑΔΕ «κοιτάει» τα Airbnb ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί, και ετοιμάζει πρόστιμα ως 5.000 ευρώ

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα βρεθούν όσοι ιδιοκτήτες διαθέτουν το ακίνητό τους μέσω Airbnb ή άλλης πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους.

Η ΑΑΔΕ έχει ήδη εντοπίσει τα ακίνητα αυτά και το επόμενο βήμα είναι η επιβολή προστίμου που φτάνει μέχρι και τα 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλες οι συμβάσεις τύπου Airbnb οι οποίες έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά.

Από ένα σύνολο 45.000 ακινήτων που μισθώνονται μέσω Airbnb ή άλλης πλατφόρμας μόλις τα 15.000 έχουν σπεύσει να τα δηλώσουν στο μητρώο οι ιδιοκτήτες τους.

Oι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν περιθώριο ενός μηνός ουσιαστικά καθώς από αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι πρώτοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και όσοι εντοπιστούν θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους ως και 5.000 ευρώ.

Πότε επιβάλλεται πρόστιμο

Ειδικότερα, το διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβάλλεται για:

– Παράλειψη εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής

– Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής κατά την ανάρτηση του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής

Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας στην ανάρτηση του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής από τους διαχειριστές, για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =