αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH άλλη άποψη: Γιατί το «είμαι αφεντικό του εαυτού μου» είναι ένας μεγάλος μύθος της επιχειρηματικότητας

H άλλη άποψη: Γιατί το «είμαι αφεντικό του εαυτού μου» είναι ένας μεγάλος μύθος της επιχειρηματικότητας

Ναι, ο δρόμος της επιχειρηματικότητας είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι. Μπορείς να εφαρμόσεις τις ιδέες σου και να δεις το project σου να αναπτύσσεται από το μηδέν. Και μπορείς να δρας ως αυτόνομο άτομο. Αυτό δεν έχεις στο μυαλό σου; Οκ, αυτό το τελευταίο είναι ένας μύθος. Η κλισέ φράση «είμαι αφεντικό του εαυτού μου». Για την ακρίβεια, αν δεν πρόκειται για μύθο, είναι η μισή αλήθεια της επιχειρηματικότητας.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν είναι αφεντικό του εαυτού του. Όπως αναλύει το Entrepreneur.com, ακόμα κι αν είσαι επιχειρηματίας, σχεδόν πάντα θα έχεις κάποιον στον οποίο θα πρέπει να «αναφέρεσαι». Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι… προϊστάμενοι σου; Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Η επιχείρηση σου είναι το αφεντικό σου: Το ότι έφτιαξες κάτι δικό σου, σου βάζει ακόμα περισσότερες υποχρεώσεις. Έχει πρόγραμμα, tasks και deadlines που πρέπει να εκπληρώσεις. Δεν μπορείς ξαφνικά να φύγεις… και να πας εκδρομή για ένα μήνα.

Οι πελάτες σου είναι το αφεντικό σου: Η «ψυχή» κάθε επιχείρησης είναι οι πελάτες της. Οκ, εσύ μπορεί να είσαι ο leader, όμως μη ξεχνάς ότι πρέπει να προσαρμόζεσαι και στις ανάγκες των πελατών.

Οι επενδυτές είναι το αφεντικό σου: Οι περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες και startuppers έχουν στο μυαλό τους την χρηματοδότηση. Εδώ όμως υπάρχει κάτι που συχνά δεν λέγεται. Όταν ένας επενδυτής ρίξει χρήματα στο project σου, τότε δεν γίνεται… φίλο σου. Είναι ουσιαστικά το νέο «αφεντικό» σου. Ο άνθρωπος που έχει επενδύσει τα χρήματα του, και θέλει φυσικά να τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο. Άρα σίγουρα θα έχει… συγκεκριμένες εντολές να σου δώσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 8 =