αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑGucci, Ralph Lauren και άλλα μεγάλα brand μόδας «αποβιβάζονται» στο κέντρο της Αθήνας

Gucci, Ralph Lauren και άλλα μεγάλα brand μόδας «αποβιβάζονται» στο κέντρο της Αθήνας


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο κέντρο της Αθήνας, με αρκετά μεγάλα brand μόδας να ανοίγουν καταστήματα. Κάποια έχουν ήδη ανοίξει, ενώ κάποια άλλα αναμένεται να κάνουν «πρεμιέρα» στο προσεχές χρονικό διάστημα. Και όλα αυτά παρά τα lockdowns, τα οποία δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα σχέδια των οίκων μόδας.

Όπως σημειώνει το iefimerida.gr, εδώ και λίγες εβδομάδες, ένα μεγάλο, γυαλιστερό προπέτασμα με την αναγραφή του ονόματος του ιταλικού οίκου μόδας Gucci και μια εικόνα από την καμπάνια του περικλείει τον χώρο πλάι στο «Θέατρο Βρετάνια», στον αριθμό 7 της Πανεπιστημίου. Εκεί όπου ως πρόσφατα λειτουργούσε υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας. Ναι, είναι ο προάγγελος της επιστροφής, ή ορθότερα της επέλασης του κορυφαίου οίκου στην Αθήνα, εν μέσω πανδημίας, σε μια συνθήκη που θα έμοιαζε αποτρεπτική σε κάποιους.

Και όμως, αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με άλλες αντίστοιχες στο σημείο που ορίζεται από τη Βουκουρεστίου (από το ύψος της Σταδίου, με την Hermès πρωτοπόρο, ως τη Βαλαωρίτου και κυρίως από το τμήμα της Πανεπιστημίου μεταξύ Συντάγματος και οδού Αμερικής), δείχνει ότι υπάρχει μια επιχειρηματική πίστη για το μέλλον μετά τα lockdown.

Το σύνθημα είχε δοθεί νωρίτερα, από τον πρώτο αμερικανικό οίκο, του Ralph Lauren. Συγκεκριμένα, στις αρχές Οκτωβρίου, μεταξύ δηλαδή των δύο lockdown, άρχισε να λειτουργεί στην Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου η μπουτίκ Polo Ralph Lauren. Μισθώνει μέρος του ισογείου στο νεότευκτο Αthens Capital Hotel -το ξενοδοχείο ανήκει στην εταιρεία Λάμψα ΑΕ του ομίλου Λασκαρίδη, που έχει στην ιδιοκτησία του και τη «Μεγάλη Βρετανία». Καλύπτει 135 τετραγωνικά και έχει όλα τα εμβληματικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στον οίκο παγκοσμίως.

Στο ισόγειο του νέου ξενοδοχείου, όμως, γίνονται εντατικά εργασίες εδώ και μέρες, καθώς θα μεταφερθεί εκεί ο ιταλικός οίκος Τοd’s που εγκαταλείπει το κατάστημα της Βουκουρεστίου. Ο Ομιλος Φάις που εκπροσωπεί τον οίκο στην Ελλάδα, σχεδιάζει να τεθεί σε λειτουργία το κατάστημα μέσα στον Μάρτιο -ή τουλάχιστον να είναι έτοιμο να λειτουργήσει, καθώς το πότε θα μπορέσει το κοινό να μπει στο κατάστημα εξαρτάται από τους περιορισμούς της πανδημίας. Η γνωστή ιταλική φινέτσα και η μινιμαλιστική γραφή του οίκου θα δίνει τη σφραγίδα. Ετσι, σε μια ευθεία γραμμή, ψηλά στην Πανεπιστημίου, Gucci, Tod’s και Ralph Lauren συναντιούνται.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο περίπατος στο κέντρο της πόλης τον Μάρτιο θα έχει χαρακτηριστικά που δεν έχουμε δει σε τέτοια πύκνωση στο παρελθόν, παρά μόνο διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου. Αρχίζοντας από τον Οίκο Hermès στη Βουκουρεστίου -μαθαίνουμε μάλιστα ότι το κατάστημα θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με έναν εντυπωσιακό εικαστικά τρόπο- στα καταστήματα Gucci, Τod’s, Ralph Lauren.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 9 =