αρχικηVIRALGuardian: Ο Βόλος μέσα στις 6 παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς

Guardian: Ο Βόλος μέσα στις 6 παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς

Μια καλοκαιρινή λίστα με 6 παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που πρέπει να επισκεφτείς, έφτιαξε ο Guardian. Μέσα στην λίστα και μια ελληνική πόλη. Ο βόλος.

O Guardian στο αναλυτικό άρθρο του, περιγράφει τον Βόλο ως μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη, που συνδυάζει πλούσια ιστορία, πολιτισμό και καλό φαγητό. Επίσης, αναφέρει ότι η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας αποτελεί πύλη πρόσβασης για τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο αλλά και ελκυστική βάση για την εξερεύνηση των μαγευτικών ακτών του Πηλίου.Στο άρθρο γίνεται αναφορά στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η βρετανική εφημερίδα προτείνει μια βόλτα στη συνοικία των Παλαιών, ενώ σημειώνει πως ο Βόλος διαθέτει τον ωραιότερο σιδηροδρομικό σταθμό σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, συστήνει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το Βόλο με ποδήλατο, ακολουθώντας τους ντόπιους στις βόλτες τους στην παραλιακή, αλλά και ανακαλύψουν τις όμορφες παραλίες του Πηλίου- από τα Καλά Νερά, την Άφησσο και το Λεφόκαστρο μέχρι τη Μηλίνα και το Τρίκερι στο νότιο άκρο του Πηλίου.

Στο αφιέρωμα του ο Guardian περιλαμβάνει άλλες 5 πόλεις. Αυτές είναι: Κάντιθ (Ισπανία), Τουλόν (Γαλλία), Ρόβινι (Κροατία), Κάλιαρι (Σαρδηνία), Οστάνδη (Βέλγιο).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =