αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑGrant Cardone: Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα στον 20χρονο εαυτό μου. Εδώ είναι λοιπόν οι συμβουλές που θα του έδινα

Grant Cardone: Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα στον 20χρονο εαυτό μου. Εδώ είναι λοιπόν οι συμβουλές που θα του έδινα

«Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται συνεχώς είναι, τι συμβουλή θα έδινες στον 20χρονο εαυτό σου; Φίλε, ήμουν τόσο μπερδεμένος όταν ήμουν 20. Είναι απίστευτο». Έτσι ξεκινά το άρθρο του ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος και business γκουρού, Grant Cardone.

«Ήμουν ακόμα στο κολέγιο. Αυτό ήταν ένα λάθος για μένα. Ήμουν στο κολέγιο αλλά δεν ήμουν αφοσιωμένος στο κολέγιο. Δανειζόμουν χρήματα για να πάω στο κολέγιο, αλλά να παρακάμπτω τα μαθήματα. Απολύθηκα από πέντε-έξι δουλειές ενώ πήγαινα στο κολέγιο. Έπαιρνα ναρκωτικά και κατανάλωνα αλκοόλ σχεδόν καθημερινά. Έπαιρνα όλες τις λάθος αποφάσεις και δεν ήξερα πού πήγαινα» τονίζει ο ίδιος.

Οπως θυμάται ο Cardone: «Είχα χαθεί τελείως. Είχα χάσει το δρόμο μου. Είχα χάσει τον σκοπό μου. Είχα χάσει κάθε αίσθηση του εαυτού μου. Προσπαθούσα να κάνω τους άλλους να με συμπαθήσουν. Δεν νομίζω ότι ήξερα πια ποια ήταν τα όνειρά μου. Είχα χάσει την πεποίθηση ότι τα όνειρά μου θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα. Είχα μερικές πολύ μεγάλες απώλειες στη ζωή μου. Είχα χάσει τον μπαμπά μου όταν ήμουν 10. Και μετά έχασα τον μεγαλύτερο αδερφό μου όταν ήμουν 25. Και οι δύο αυτοί άνθρωποι ήταν τα πρότυπά μου».

Μετά από όλα αυτά, ο ίδιος παραθέτει στο άρθρο του 3 συμβουλές που θα έδινε στον 25χρονο εαυτό του.

Μην καταναλώνεις ναρκωτικά ή αλκοόλ

«Αφήστε στην άκρη όλα τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Σε αντίθεση με ό,τι λένε κάποιοι, δεν σε κάνουν πιο δημιουργικό. Όποια δημιουργικότητα έχετε, μπορείτε να τη βρείτε χωρίς ναρκωτικά ή αλκοόλ» τονίζει.

Άλλαξε τα άτομα με τα οποία κάνεις παρέα

Πρέπει να ξεφύγεις από ανθρώπους που σε ρίχνουν. «Περιτριγυριζόμουν από ανθρώπους που κατέστρεφαν τους εαυτούς τους. Ανθρώπους που κατέκριναν τους άλλους» θυμάται. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που επιδιώκουν να γίνουν καλύτεροι. Ξεκινήστε να δουλεύετε μαζί με ανθρώπους που είναι δημιουργικοί και που κάνουν πράγματα. Πρέπει να έχετε κάτι που ανυπομονείτε να κάνετε.

Μάθε ο,τι μπορείς για το real estate

«Το real estate είναι η μπίζνα που μου επέτρεψε να κάνω υπέροχα ταξίδια με την οικογένεια, τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τους φίλους μου. Τα ακίνητα μου επέτρεψαν να αγοράσω ένα τζετ και να το διατηρήσω γεμάτο καύσιμα και έτοιμο να απογειωθεί. Τα ακίνητα μου έχουν δώσει πραγματική οικονομική ελευθερία» τονίζει ο Cardone.

«Θα έλεγα στον 20χρονο Grant να μάθει ό,τι μπορεί για ένα συγκεκριμένο είδος real estate. Όχι γιαόλα τα ακίνητα… ένα συγκεκριμένο είδος ακινήτων» συμπληρώνει. «Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος τύπος ακινήτων που έχει επιτρέψει στους καθημερινούς ανθρώπους να δημιουργήσουν τρόπους ζωής που είναι συγκλονιστικοί. Άκουσε με, και μάθε ό,τι μπορείς για το real estate που παράγει εισόδημα. 32 ακίνητα και άνω», λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + two =