αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑGrant Cardone: Με αυτό το τρικ θα ξεπεράσετε κάθε φόβο στη ζωή σας

Grant Cardone: Με αυτό το τρικ θα ξεπεράσετε κάθε φόβο στη ζωή σας

Όλοι βιώνουμε φόβους στη διαδρομή μας. Για αυτούς τους φόβους μιλά σε ένα νέο άρθρο του ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Grant Cardone. Και εξηγεί το πως ο ίδιος ξεπερνά τέτοιες καταστάσεις.

«Οι επιτυχημένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον φόβο ως κίνητρο. Οι άνθρωποι μου λένε συχνά ότι είμαι ατρόμητος. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή δεν αφήνω τον φόβο μου να με ελέγξει. Έχω νιώσει τους ίδιους φόβους με οποιονδήποτε άλλον. Η διαφορά είναι ότι συνεχώς αναγκάζω τον εαυτό μου να αντιμετωπίσει τους φόβους και να τους ξεπερνά.

Η μεγάλη επιτυχία έχει ένα τίμημα. Και αυτό το τίμημα είναι η ζώνη άνεσής σας» λέει αρχικά ο γνωστός επιχειρηματίας.

Και συνεχίζει: «Όταν ξεπερνάτε τη ζώνη άνεσής σας, αναγκάζετε τον εγκέφαλό σας να δημιουργήσει νέα μονοπάτια. Όταν αρχίσετε να κάνετε νέες ενέργειες σε νέα επίπεδα, θα βιώσετε φόβο. Τίποτα σε όλο αυτό δεν είναι άνετο.

Εάν δεν αισθάνεστε τακτικά άβολα ή ακόμη και να φοβάστε εντελώς, πιθανότατα δεν πιέζετε τον εαυτό σας αρκετά. Η άνεση σε κρατάει κολλημένο. Η άνεση σας κρατά προστατευμένους και ασφαλείς. Η άνεση σου παίρνει περισσότερα από αυτά που έχεις αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό πρέπει να αναζητήσετε τη δυσφορία και τον φόβο.

Συνεχώς αναγκάζομαι τον εαυτό μου να πηγαίνω όλο και πιο έξω από τη ζώνη άνεσής μου.

Αυτό που με τρόμαζε νωρίτερα στη ζωή μου, φαίνεται τίποτα τώρα. Ο λόγος που φαίνομαι ατρόμητος σε τόσους πολλούς άλλους είναι ότι συνέχισα να πιέζω τις άκρες της ζώνης άνεσής μου».

Και δεν σταματά εδώ, αφού όπως λέει θέλει συνεχώς να διευρύνει τα όρια του, να παίρνει νέα ρίσκα, για να φτάνει σε νέες επιτυχίες.

«Κάθε φορά που κάνετε κάτι για πρώτη φορά, θα σας τεντώσει και ενδεχομένως θα σας προκαλέσει φόβο.

Αυτό είναι φυσικό. Είναι το μυαλό σας που προσπαθεί να σας κρατήσει ασφαλείς από μια άγνωστη απειλή. Αλλά πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να κρατά απόσταση. Τότε και μόνο τότε θα εξαφανιστεί ο φόβος σας. Όσο αναπτύσεσαι, θα συνεχίσεις να αντιμετωπίζεις το άγνωστο. Και όσο αντιμετωπίζεις το άγνωστο, θα νιώθεις φόβο» εξηγεί.

Καθώς προχωράτε προς τους στόχους και τα όνειρά σας, θα νιώσετε φόβο.

Αλλά πρέπει να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι προέρχεται από μια φανταστική πραγματικότητα. Ο φόβος, ως επί το πλείστον, προκαλείται από συναισθήματα, όχι από ορθολογική σκέψη. Και τα συναισθήματα, αν και αληθινά, μπορούν να σας βλάψουν μόνο αν τους επιτρέψετε να σας αποσπάσουν την προσοχή από τους στόχους σας.

«Είναι αλήθεια ότι και μόνο να φανταστείς ένα τρομακτικό σύνολο γεγονότων μπορεί να ωθήσει το σώμα σου να αντιδράσει με ορμόνες του στρες. Αλλά ενώ η εμπειρία του φόβου είναι πραγματική, αυτό που φοβάστε είναι πιθανότατα απλά φανταστικό.

Τα περισσότερα από αυτά που φοβόμαστε δεν γίνονται ποτέ» λέει ο Cardone.

«Διατηρώ την προσοχή μου συνεχώς στραμμένη στο μέλλον και στο τι μπορώ να δημιουργήσω» καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο business γκουρού Grant Cardone μιλά στο It’s Possible. Και εξηγεί πως θα φτάσεις στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 10 =